Tom Van Grieken (Photonews)

Tom Van Grieken (Photonews)

Uncategorized

Van Grieken haalt uit naar Van Ranst: “Was je weer dronken?”

Pieter Van Berkel

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft op Twitter hard uitgehaald naar viroloog Marc Van Ranst, nadat aan het licht kwam dat hij aanhangers van Jürgen Conings uitdaagde op Telegram. “Neemt iemand die clown nog serieus”, vraagt Van Grieken.

Viroloog Marc Van Ranst werd in de nacht van dinsdag op woensdag lid van steungroep voor Jürgen Conings op Telegram, om vervolgens de aanhangers van de voortvluchtige militair uit te dagen. “Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht van een groepje terroristenondersteunders (sic)”, liet de viroloog zich daar onder meer ontvallen.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kan zijn verbazing moeilijk verbergen op Twitter. “Begrijp ik dit dus goed!? Van Ranst gaat ’s nachts zelf(!) stoken in een telegramgroepje? Hij is zelfs ’teleurgesteld’ dat hij niet wordt aangepakt. Hij ‘verwachtte meer van een groepje terroristenondersteunders (sic)’. Neemt iemand die clown nog serieus”, vraagt Van Grieken.

In een daaropvolgende tweet doet de Vlaams Belanger er nog een schepje bovenop. “Was je weer dronken?”, klinkt het. “Wie gaat er nu om 2u48 ’s nachts zelf(!) stoken in een telegramgroepje?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

22 gedachten over “Van Grieken haalt uit naar Van Ranst: “Was je weer dronken?””

  1. Ze zouden van Ranst zelf voor de kosten voor het beschermd onderduiken moeten laten betalen. Enkel om de reden dat hij zelf al veel te veel olie op het vuur kapt en maar blijft kappen. Hij voelt zich veel te onschendbaar maar hij vergeet dat hij nu ge haat wordt in België en Nederland en dat hij er zelf voor zorgt…

  2. Hoe langer Jürgen Conings los blijft lopen, hoe langer Linksoloog Van Ranst zal dienen ondergedoken te blijven in dat Safe House en zal hij zijn tronie en uitgebreide pull-over collectie niet ten pas en vooral ten onpas kunnen blijven vertonen op TV. Dus duimen maar dat de Linksoloog nog lang zal moetn “bonen fretten” in zijn Safe House, al of niet met een pak in de PoCo-broek

  3. wist je dat VR ook met jonge meisjes op facebook flirt? Vraag maar aan Jennifer Louer. Hij ging zover dat ze hem heeft moeten blokken. Het begon op Twitter waar ze haar account heeft moeten verwijderen. En dat alles omdat ze antwoorden op haar vragen wilde . Ze kreeg hartjes en zo van die liefdes smileys. Hij viel haar echt lastig

  4. Aan de opperviroloog, zijne heiligheid de one and only, zijn onfeilbare egocentrische tunnelkijker en Stalin imitator : “Egoïsme is de verdoving die de natuur ons geeft om de pijn van het dwaas zijn te verzachten.”
    -Dhr. Herbert Shofield-

  5. ola ola, vrijheid van mening staat in de grondwet dus ook voor MVR. Als jij daar niet tegen kan, is dat jouw probleem.
    In Iran of Wit_Rusland is dat allemaal verboden dus als je liever daar woont.

  6. Hoe vergelijk jij uitdagen met vrijheid van mening.
    Dus mensen die hun MENING uiten met een spandoek “stop islamisering” is ‘UITDAGEN’
    Iemand die UITDAAGT in een forum en de mensen beledigt als analfabeet is een ‘MENING’

  7. Laat van zwanst maar twitteren, met iedereen heeft die ruzie, tot in het buitenland zelfs. dus nog veel twitteren en zijn schuilplaats zal snel bekend worden via zijn IP adres maar zo slim is die (s)linkse niet.

  8. Ghohoho, zalig. Wat zei ik altijd? Eens een stalker altijd een stalker. Marc Van Ranst valt al jaaaaren vrouwen en jongeren lastig op de pagina’s van het belang.

    Goed gezegd TVG!

  9. Ja, vrijheid van mening. Maar blijkbaar alleen voor MVR en consoorten. Als een Vlaming zich tegen voornoemd clubje uitspreekt… wordt ie direct geviseerd!! Misschien zelf eens in Iran gaan protesteren… wordt nog lachen. 🤣

  10. “… doet de Vlaams Belanger er nog een schepje bovenop”.
    Spreken jullie over de voorzitters van ander partijen ook over, de Open VLD’er, de CD&V’er, de vooruit’er, de Groene, de PvdA’er?
    Voorzitter Tom Van Grieken had toch net iets respectvoller geweest.

  11. ‘uitdagen’ ‘mening’ zijn allemaal vage termen. Voor de even te lang kijken in z’n ogen, de andere een antiek lijk beledigen, … het blijven echter allemaal woorden en dat mag. Ik citeer : “I Disapprove of What You Say, But I Will Defend to the Death Your Right to Say It

  12. Het is volgens mij niet helemaal uit te sluiten dat Van Ranst, op advies van de politiediensten, bewust de confrontatie opzoekt met als doel die vermiste militair “uit zijn kot te lokken”.

  13. Dat is het nu net he.
    Zij kunnen er tegen, maar dat hij achteraf gaat janken in een slachtofferrol.
    Dat snappen ze niet.
    En terecht hoe kan je ook compassie hebben voor een man die 0 % compassie had voor een jongen dat overleden is uit dat flatgebouw?
    als neutraal in de politiek kan ik rechts deze keer geen ongelijk geven!
    deze man lijd aan zware narcisme.
    en is schuldig aan verdeelheid onder de bevolking.
    Dat de Vivaldi of het gerecht hier niets aan tegen doet, dat snap ik als neutrale minder?
    Moet het land echt naar het verdommenis gaan?

  14. Die vrijheid is nochtans al heel erg beperkt. Wanneer je ingaat tegen het officiële verhaal mag je er zeker van zijn dat je binnen de kortste keren van sociale media geweerd wordt, al dan niet definitief. En niet alleen als het over “de pandemie” gaat. Ook groepen tegen het besluit over de terugdraaiende teller waren de dag erna al van Facebook verwijderd. Kan enkel op rechtstreekse vraag van de regering geweest zijn, want zo snel zijn ze nu ook weer niet bij FB. Wanneer in alle grote media nog maar één (zeer discutabel) standpunt aan bod komt is het geen vrijheid van meningsuiting meer. Dan komen we in totalitarisme. Leuk voor u, niet voor mij.

Plaats een reactie

Delen