Dries Van Langenhove haalt uit naar Het Nieuwsblad.

Dries Van Langenhove haalt uit naar Het Nieuwsblad.

Uncategorized

Van Langenhove haalt uit naar Nieuwsblad: “Onnozele propaganda”

/

Kamerlid Dries Van Langenhove haalt op sociale media uit naar Het Nieuwsblad na een artikel over een jonge asielzoeker die vanuit Marokko naar de Spaanse exclave Ceuta zwemt. “De wanhoop is van het gezicht van de jongen af te lezen”, stelt de krant bij hun artikel. “Onnozele propaganda. Deze jongeman zwemt helemaal niet “door de Middellandse Zee'”, reageert Van Langenhove.

De voorbije dagen probeerden duizenden migranten vanuit Marokko het EU-grondgebied te betreden via Ceuta, eens stukje Spaans grondgebied in Noord-Afrika. Vanwege de hekken rond de Spaanse exclave proberen de asielzoekers het nu op een andere manier: ze proberen via de zee rond de hekken te zwemmen.

Op beelden die de pers maken is dan ook te zien hoe asielzoekers via het water proberen Ceuta te bereiken. Het Nieuwsblad maakte een artikel met die beelden onder de nogal tendentieuze titel ‘Kind zwemt door Middellandse Zee met zwemvest van plastic flessen op zoek naar beter leven’ en bijschrift ‘de wanhoop is van het gezicht van de jongen af te lezen” met droevige smiley.

Dries Van Langenhove reageerde onder het artikel. “Onnozele propaganda”, stelt Van Langenhove. “Deze jongeman zwemt helemaal niet “door de Middellandse Zee”. Hij steekt via het water, vlakbij de kust (opzettelijk niet te zien op deze misleidende foto), illegaal de grens over van Marokko naar het Spaanse exclave Ceuta. Dat is ongeveer de lengte van het zwembad van Lebbeke waar ik in het eerste leerjaar baantjes trok. Stuur deze jongeman terug naar Marokko en recycleer die plastic flessen.” Hij kreeg 7.000 likes op zijn reactie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Van Langenhove haalt uit naar Nieuwsblad: “Onnozele propaganda””

  1. Idd, onmiddellijk terugsturen, geen gezever rond al deze manipulatie, hetzelfde gebeurt nu met ‘Rambo’, allemaal leugens en manipulatie, wie gelooft deze spookregering nog!

  2. De EU, tot grote schande voor België in Brussel gehuisvest, is op geen enkele wijze meer geloofwaardig. Eerst ging Frans Timmermans, eurocommissaris én mislukt Nederlands PvdA politicus, regelen dat er niemand meer door de Sahara landen als Libië, Algerije, Tunesië en Marokko kon bereiken. Hij had al plannen om de Britse S.A.S. (zeer thuis in de zandbak) en privé legers in te zetten. Er kwam niets van in huis toen hij een nieuwe functie kreeg als ondervoorzitter én hielenlikker van voorzitter-president annex drankorgalist Juncker. Toen werd hij benoemd tot dé grote goeroe van het EU-klimaat en -milieubeleid. Het Frontex beleid is dus een wassen neus, evenals als het klimaat / milieu beleid en, eigenlijk alles EU.

  3. geloof me ,het zal erger en erger worden,Vlamingen vs de rest,in de politiek toch,nu wachten wat de tsjeeven zullen doen,wachten tot ze onder de kiesdrempel verdwijnen of de NVA vervoegen,

  4. Het Nieuwsblad is een niets zeggend ” krantje ” , vol flauwe kul en naäperij van andere gazetten!
    Natuurlijk met onnozele en op niets gefundeerde commentaar.
    Deze ” krant ” wordt in leven gehouden door de subsidiepolitiek van de regering, anders was ze al lang morsdood geweest!

  5. De media laten zien wat ze graag willen laten zien. Ze framen er op los en denken dat de Vlaming dat niet door heeft. Hoe wereldvreemd kan men zijn. Niet te verwonderen dat het journaille samen met de politici alle krediet bij de burger hebben verloren. Wie gelooft die mensen nog?

  6. Terecht want het constant stromend slijmspooi aan PoCo-Propaganda desinformatie bagger die tal van gazettenpraat schrijvelaars en menig hoernalist der audio-visuele afscheiden, werken meer en meer mensen op te zenuwen.

Plaats een reactie

Delen