Veertiger staat in juli terecht voor verkrachting 26 vrouwen

Illustratief. Foto: Shutterstock.

Uncategorized

Veertiger staat in juli terecht voor verkrachting 26 vrouwen

Kristof Luypaert

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag de zaak ingeleid tegen een 40-jarige man uit Gent die 26 vrouwen seksueel misbruikt heeft. De man had de slachtoffers geld beloofd in ruil voor seks, maar betaalde niet. De zaak zal op 20 juli behandeld worden.

De veertiger zocht via verschillende websites contact met vrouwen. Hij gebruikte valse profielfoto’s, valse voornamen zoals Koen, Peter, Arno en Arne en ook veel voorkomende familienamen. De man won het vertrouwen van de vrouwen door te zeggen dat het zijn eerste date was na een relatie van elf jaar.

Hij sprak met de vrouwen af om tegen betaling seksuele contacten te hebben, maar hij kwam nooit met geld over de brug. “Hij gebruikte dus een list waardoor de seksuele contacten niet met toestemming gebeurden en dat is verkrachting”, zei het parket daarover.

De veertiger toonde hen ook een vervalst medisch attest waaruit moest blijken dat hij geen soa’s had. De man deed dat om hen zo ver te krijgen seks te hebben zonder condoom. Sommige slachtoffers kregen ook cocaïne van hem.

Financiële problemen

Tussen eind december 2018 en begin 2020 maakte hij 26 slachtoffers in zowat heel Vlaanderen. De vrouwen hebben een zeer uiteenlopend profiel qua leeftijd, huidskleur en haarkleur. Maar ze hebben wel één ding gemeenschappelijk en dat is hun kwetsbare situatie. Ze kampten met financiële problemen en hadden nooit seks met hem gehad als ze op voorhand wisten dat hij niet zou betalen.

De politie en het gerecht vermoedden dat er nog meer slachtoffers waren. Daarom hadden ze in oktober een opsporingsbericht verspreid met de vraag om alsnog aangifte te doen. Volgens het parket zijn er na die oproep geen nieuwe slachtoffers meer naar voren gekomen waardoor de teller dus op 26 blijft staan.

Reeds vervolgd voor zware slagen

De veertiger wordt vervolgd voor onder meer verkrachting, aanranding, schriftvervalsing, valsheid in informatica, misbruik van vertrouwen en opzettelijke slagen. Hij is met deze feiten niet aan zijn proefstuk toe, want hij werd begin 2020 al veroordeeld tot achttien maanden cel met probatie-uitstel voor zware slagen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Veertiger staat in juli terecht voor verkrachting 26 vrouwen”

Plaats een reactie

Delen