Bouchez kritisch voor woke Sneeuwwitje: "Dat de wokisten hun eigen verhalen maken" | PAL Tweets

Rachel Zelger en Georges-Louis Bouchez. Shutterstock en Photo News

Binnenland politiek

Vlaams Belang wil ontslag burgemeester Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V)

Ruben Notteboom

Vlaams Belang eist het ontslag van de burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V). Ze werd ervan beschuldigd zichzelf stiekem te laten vaccineren. Daarnaast zorgde ze er ook voor dat haar familie, vrienden en buren ook sneller konden worden gevaccineerd. Eerst ontkende ze het, maar nu gaf ze het toe. Daarom wil Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens dat ze opstapt.

“Met haar ongeloofwaardige verantwoording van deze onreglementaire prioritaire vaccinatie brengt de burgemeester zichzelf echter alleen maar meer in problemen”, reageert Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens. “Ze houdt best de eer aan zichzelf door ontslag te nemen als burgemeester.”

Reservelijsten aangepast

De storm begon gisteren. Uit gelekte documenten bleek dat Veerle Heeren (CD&V) voorrang had verleend aan zichzelf, familielieden, kabinetsmedewerkers en haar buren. Ze kwamen nochtans niet in aanmerking voor een prik. Ze zou echter reservelijsten hebben aangepast om toch sneller gevaccineerd te worden. Dat deed ze via consultancybedrijf Probis.  

Eerst beweerde Heeren dat de beschuldigingen niet klopten. Naar eigen zeggen werd ze gevaccineerd omdat ze dagelijks aanwezig was en daardoor, net als de vrijwilligers, recht had op een vaccin. Dat verklaart echter niet waarom ze er ook voor kon zorgen dat andere mensen, zelfs buiten Sint-Truiden, een vaccin konden krijgen.

Veerle Heeren (CD&V) moest volgens Vlaams Belang opstappen

Vlaams Belang reageert woedend. “In die periode vielen er alleen al in Vlaanderen nog meer dan 100 coronadoden per week. Dat een burgemeester in die omstandigheden misbruik maakte van haar machtspositie om haar hele entourage te bedienen is absoluut moreel verwerpelijk”, aldus nog Janssens. “Ik heb inmiddels initiatieven ingediend om dit aan te kaarten bij de Vlaamse regering die bevoegd is voor de tuchtprocedures tegen burgemeesters.”

Vlaams Parlementslid en voorzitster van Vlaams Belang in Sint-Truiden, Roosmarijn Beckers, gaat akkoord met Janssens. “Deze zelfbedieningspolitiek in Sint-Truiden is absoluut onaanvaardbaar”, zegt ze. “Dit is cliëntelisme van een soort waar we van hoopten dat we er in Vlaanderen allang vanaf waren. Het enige juiste gevolg is dat Veerle Heeren de eer aan zichzelf houdt en ontslag neemt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

7 gedachten over “Vlaams Belang wil ontslag burgemeester Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V)”

  1. Wanneer werd de koninklijke familie gevaccineerd en waarom werd dat niet meegedeeld? Ook de regering en hun gezinnen? Of moeten we dat binnen 25 jaar te weten komen?

  2. Volgens politicoloog Devos kan Heeren moeilijk blijven zitten als burgemeester: “Een machtshebber die zichzelf voortrekt op de bevolking, dat heeft een vieze geur”. Einde citaat. Correct verwoord door de professor. Ik begrijp niet waarom het Limburgse parket van de procureur des konings haar nog niet heeft laten verhoren in hoofde van covid fraude. Of heb ik iets gemist?

  3. Arm Vlaanderen dat dergelijke mensen minister maakte en nog armere CVP die dergelijke, onbekwame mensen, als kopstuk naar voor schuift . Armoe troef ! Het resultaat van een dergelijke houding is dat de partij gestaag leeg loopt ! Haar enig doel is er steeds bij te zijn en dagelijks in beeld te komen !

  4. Gelieve te noteren: “De regionale en federale ministers van Volksgezondheid bepalen in een interministeriële commissie de prioriteiten voor de vaccinatie. Zij maken een afweging tussen de beschikbaarheid van de vaccins en de nood van de prioritaire groepen” (sic).
    De burgemeester van Sint-Truiden heeft zich stiekem voor haar beurt laten vaccineren. Veerle Heeren (56) liet ook haar zoon, haar zus die buiten Sint-Truiden woont, enkele kabinetsmedewerkers, vrienden en zelfs haar buren voorsteken. De burgemeester zwijgt over haar vermeende coronaprik maar gaf intussen de politie wel opdracht uit te zoeken wie achter het lek zit. Indien de burgemeester, heden avond, geen ontslag neemt zal ik zeker nog klacht indienen bij de voogdijoverheid en bij het parket van de procureur des konings wegens fraude en machtsmisbruik. Geen strafbaar feit? Dan is er een fameus hiaat in de wetgeving waarop ik zeker zal reageren.

  5. Als er een stemming onder de bevolking van Sint-Truiden zou worden gehouden i.v.m. het ,,Veerle Heeren-schandaal,, dan durf ik al te voorspellen dat 95 procent voor aftreding kiest. Kan zo iemand dan aanblijven en de schijnheiligaard uithangen????? Dit uitgelekte schandaal zegt genoeg over de rest van de ,,rijken der aarde,, die dan in feite ook allemaal zouden moeten aftreden, en dat zijn er heel veel.Geloof maar vast dat dit geen alleenstaand geval is , maar het topje van de ijsberg. Ik hoop dat het niet in de vergetelheid geraakt en daarna in de doofpot belandt zoals we hier in belgenland gewend zijn.Die Madam moet toch nogal een hoge dunk hebben van zichzelf. Gewoon onbetrouwbaar voor de rest van haar leven en ook degenen die er in meegespeeld hebben.Rot, rotter, rotst.

Plaats een reactie

Delen