Hilde Crevits (CD&V) - Foto: Photonews

Hilde Crevits (CD&V) - Foto: Photonews

Uncategorized

Vlaamse ondernemers kunnen na 9 juni nog rekenen op coronasteun

Niels Geerinck

De coronacrisis heeft heel wat Vlaamse ondernemers getroffen. Velen moesten verplicht sluiten en liepen zo enorme omzetverliezen op. Toch zullen ondernemingen ook na de versoepelingen van 9 juni, kunnen rekenen op de steunpakketten. Dat zegt Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V).

Vlaamse ondernemingen die op 9 juni opnieuw de draad kunnen oppakken kunnen ervoor kiezen om alsnog bescherming te vragen. Dit indien men voor de maand juni minstens 60 procent omzetverlies zal hebben, door de opgelegde maatregelen en beperkingen. De steun bedraagt dan 10 procent van de totale omzet uit dezelfde periode in 2019. Ook voor de ‘overbruggingsperiode’ van 1 tot 8 juni kunnen steunpakketten worden ingezet, zo klinkt het.

Steunbedragen

De steunbedragen voor ondernemingen zijn tevens ook afhankelijk van het aantal werknemers die er actief zijn. Zo kan de horeca zich nog steeds beroepen op het steunpakket. Maar ook de bioscopen, fitnesscentra, binnenspeeltuinen en bowlingcentra kunnen hiervan binnenkort gebruikmaken.

Het minimumbedrag voor de overbruggingsperiode van 1 tot 8 juni komt op 160 euro. Afhankelijk van het aantal werknemers kan het pakket oplopen oplopen van 2.000 euro (bij 9 werknemers), 4.000 (tussen 10 en 49 werknemers) en 10.667 euro (vanaf 50 werknemers).

Kostenplaatje

Volgens de berekeningen zullen de steunmaatregelen voor mei 2021 ongeveer 94 miljoen euro bedragen. De maan juni wordt dan begroot op 44 miljoen. In totaal werd al voor bijna 2,3 miljard euro aan coronasteun geleverd aan ondernemingen, goed voor zo’n 500.000 dossiers die werden opgestart.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen