Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

VN veroordeelt ingreep Colombiaanse veiligheidstroepen

Wijnand Meeus

De Verenigde Naties benadrukken dat ze de ingrepen van de Colombiaanse veiligheidstroepen tijdens verschillende protesten veroordelen. Tijdens verschillende protesten tegen een omstreden belastinghervorming van de Colombiaanse regering zijn de voorbije dagen volgens een officiële balans al zeker 19 doden gevallen en raakten 850 personen onder wie 306 burgers gewond.

“We zijn zwaar gealarmeerd door de gebeurtenissen in de stad Cali in Colombia”, klinkt het bij woordvoerster van het Hoog Commissariaat voor de mensenrechten Marta Hurtado. De politie opende daar het vuur op de manifestanten. Hurtado riep, met het oog op een nieuwe dag van manifestaties woensdag, ook op tot kalmte.

“Ons kantoor in Colombia verifieert het exacte aantal slachtoffers en gaat na hoe dit verschrikkelijke incident in Cali is kunnen gebeuren”, gaat Hurtado verder. “Vuurwapens mogen alleen als laatste redmiddel worden gebruikt.” Ze voegde er aan toe dat mensenrechtenverdedigers ook melding maakten van bedreigingen en pesterijen. De Verenigde Naties herinnerden de autoriteiten er tot slot aan dat ze de mensenrechten dienen te respecteren, met inbegrip van het recht op vreedzaam protest.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen