Feyenoord. Foto Shutterstock.

Feyenoord. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Voetbaltraining Feyenoord eindigt in geweld tegen politie en zorgverleners

Ruben Notteboom

Zaterdagochtend trainde de Nederlandse voetbalploeg Feyenoord voor een laatste keer voor de match tegen Ajax. Honderden supporters verzamelden zich daarom aan het trainingscomplex. Ze wilden hun steun betuigen, maar door enkele relschoppers liep het mis. De politie en zelfs hulpverleners werden aangevallen en beschoten met vuurwerk.

De laatste training eindigde in vuurwerk, maar niet op een positieve manier. Enkele relschoppers bestookten er de ordediensten en hulpverleners mee. Meerdere leden van de Mobiele Eenheid moesten naar het ziekenhuis ter controle. Ze hadden last van oorsuizen.

Alle feiten op een rijtje: wat is er gebeurd?

De politie was al aanwezig omdat het vorig jaar ook verkeerd liep. In januari werden de coronamaatregelen niet gerespecteerd en werd er ook massaal vuurwerk afgestoken. Om ongeregeldheden en geweld te vermijden, wilde de politie dus proactief optreden door alvast te mobiliseren.

De groep verzamelde zich rond 10:30 op de dijk. Dat was nog voor de wedstrijd van start ging. Er werd onmiddellijk met vuurwerk geschoten en de onrust nam snel toe. De Mobiele Eenheden probeerden de rust te herstellen maar werden bekogeld met stenen en vuurwerk.

6 agenten belandden in het ziekenhuis. 8 mensen werden aangehouden voor onder andere bezit van zwaar vuurwerk en het gooien van stenen naar de politie. Er loopt nog een onderzoek om te kijken of nog anderen aangehouden moeten worden. De politie wist wel de rust en vrede te herstellen.

Geweld van supporters Feyenoord tegen politie

De Nederlandse politie kan niet begrijpen dat er agressie en geweld plaatsvond tegen onschuldige medewerkers en hulpverleners. “Het is onacceptabel,” klinkt het. In een persbericht zegt de politie dat “politiebeambten en hulpverleners een verantwoordelijke rol hebben in de samenleving. Ze moeten zonder hinder hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld zoals in dit geval het gooien met zwaar vuurwerk wordt niet getolereerd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen