Guy Verhofstadt. Foto Photonews.

Guy Verhofstadt. Foto Photonews. PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT ! Only BELGIUM !

Uncategorized

Voormalig VLD-politicus: “Verhofstadt blijft de slechtste mens die ik ooit in mijn leven ontmoet heb”

/

Hugo Coveliers, voormalig Open Vld-politicus (toen nog VLD) en momenteel advocaat, haalt in een gesprek met HLN uit naar zijn toenmalige partijleider Guy Verhofstadt. “Eén van mijn grote frustraties is dat ik ooit Verhofstadt vertrouwd heb”, klinkt het. “Verhofstadt blijft de slechtste mens die ik ooit in mijn leven ontmoet heb.”

Coveliers stapte in 1993 over van de Volksunie naar VLD en was er sinds dat jaar meteen lid van het partijbestuur. Hij was onder meer VLD-fractieleider in de Kamer en in de Senaat, maar houdt toch geen goede herinneringen over aan de partij. Vooral aan Guy Verhofstadt.

“Op een avond in een Brusselse enoteca beloofde hij me met de hand op het hart minister van Justitie te maken”, zo vertelt Coveliers. “Maar zelfs de chauffeur van het parlement die mij naar die afspraak had gereden, wist beter. Tientallen anderen waren namelijk met dezelfde loze belofte op zak ooit in zijn auto gestapt. Verhofstadt blijft de slechtste mens die ik ooit in mijn leven ontmoet heb.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Voormalig VLD-politicus: “Verhofstadt blijft de slechtste mens die ik ooit in mijn leven ontmoet heb””

  1. De “baantjes carrousel” blijft een onzekere business, zeker in de politiek. Dat Hugo Coveliers dit opbiecht, waaruit blijkt dat hij goed thuis is in de achterkamertjespolitiek, siert hem niet, maar hij is tenminste zo eerlijk, of dom, om het te vertellen. Wat Guy Verhofstadt, zelfverklaard “Mr. Europe” betreft, hij is een overtuigd lid van de eurofiele EU-sekte, en daar is weinig goeds van te verwachten.

  2. Vrhfstdt de slechtste mens? Zo zou ik het niet stellen. Wel de meest arrogante, zelfingenomen, hyperkinetische blauwe blaas die er op deze aardkloot rond struint.

  3. Ja maar wie is er zo naïef geweest een belofte van deze machiavellist te geloven, Coverliers .?
    “Het is goed in eigen hert te kijken…” (Alice Nahon, onderschatte dichteres)

  4. Coveliers heeft geen ongelijk! het gaat niet om die beloftes; de media – voeren deze man nog op als “premier Verhofstadt” denk dan aan de fameuze “sluitnde begrotingen” sale and lease back van gebouwen – en niemand die reageert ( bhalve De Tijd) dat is het echte probleem. De Europese leisers hebben zich niet laten bedotten; – er is og zoveel meer!! o.a zijn toegang tot lucratieve postjes als extern adviseur in de raden van bestuur van grote bedrijven. De wereld wil bedrogen worden.

  5. In totaal verschenen vier leugens (burgermanifesten) waarvoor Guy Verhofstadt als auteur werd vernoemd:
    Burgermanifest I (1989) (geschreven door Frans Verleyen)
    Burgermanifest II (1991): De weg naar politieke vernieuwing
    Burgermanifest III (1994): Angst, afgunst en het algemeen belang (geschreven door Dirk Verhofstadt)
    Burgermanifest IV (2006): Pleidooi voor een open samenleving (geschreven door Noël Slangen, Dirk Verhofstadt en Koert Debeuf)

Plaats een reactie

Delen