Vlaams Belang roept op tot deelname aan Voorpost-manifestatie

Politici van Vlaams Belang voeren actie tegen de veroordeling van vier Voorpost-leden. Foto: PAL NWS

Cultuuroorlog

Voorpost zal manifesteren in Mechelen op 13 juni

Simon Segers

Naar aanleiding van de veroordeling van vier leden van de Vlaams-nationalistische vereniging Voorpost zullen zij op 13 juni opnieuw manifesteren in Mechelen tegen de beknotting van de vrije meningsuiting.

Gisterenavond voerden verschillende politici van Vlaams Belang actie op de Grote Markt in Mechelen naar aanleiding van de veroordeling van vier leden van de Vlaams-nationalistische vereniging Voorpost. Zij werden schuldig bevonden aan racisme en aanzetten tot haat omwille van een manifestatie met een spandoek met de boodschap ‘Stop Islamisering’. Drie van hen kregen een gevangenisstraf met uitstel en een effectief.

Bart Somers

Voorpost zal op 13 juni nu zelf ook opnieuw protesteren tegen het vonnis op de Grote Markt in Mechelen. “Deze strafrechtelijke veroordeling van de vier Voorpost-activisten tart elke verbeelding en is een regelrechte aanval op de vrije mening en het recht op actievoeren”, meldt Voorpost in een persbericht. “Onder het motto ‘recht op vrije mening’ willen wij een duidelijk signaal geven op de plaats waar alles begon. In het hart van de stad, waar liberaal burgemeester Bart Somers de plak zwaait, zal op 13 juni het volk de plak zwaaien en zijn mening verkondigen. Wij laten het hier niet bij en zullen zowel in de rechtbank als op de straat onze vrije mening terugeisen”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Voorpost zal manifesteren in Mechelen op 13 juni”

  1. Dit onbegrijpelijk arrest heeft een paar pijnpunten blootgelegd ; de verregaande politisering van onze justitie, en als gevolg daarvan de niet meer bestaande scheiging der machten. Eén voordeel ; de burger wordt hier met zijn neus geduwd op de infiltratie en de daaropvolgende manipulatie van het rechtswezen door linkse activisten. Die daar zelfs met een dergelijk vonnis ongegeneerd voor uitkomen. Waarmee ook wordt bewezen, wat velen trouwens al lang voelen ; dat onze rechtspraak absoluut niet correspondeert met wat leeft bij de modale burger.

  2. Ik durf te wedden dat in tegenstelling tot de pro-Palestijnse betoging en het “feestje” van de voetbalsupporters, er deze keer wel door de ordediensten zal worden opgetreden.

Plaats een reactie

Delen