Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Vrouw (36) doodgestoken in nek tijdens wandeling met baby in Evere: verdachte aangehouden

Kristof Luypaert

Het Parket van Brussel meldt maandag dat een verdachte is opgepakt wegens doodslag. Een 36-jarige vrouw is er omstreeks 19.40 uur aangevallen toen ze met haar baby in een buggy aan het wandelen was. “Ze is gestoken met een snijdend voorwerp ter hoogte van de nek. De feiten gebeurden ter hoogte van de splitsing van de Twee Huizenstraat en de Kerkhof van Brussellaan te Evere. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden” aldus parketwoordvoerder Martin François.

Volgens een buurtbewoner zou de jonge vrouw op wandel geweest zijn met haar baby van amper een maand oud. De baby raakte niet gewond. De vrouw is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen.

“Het was echt vreselijk”, vertelt een getuige aan Het Nieuwsblad. “We werden opgeschrikt door een akelig geschreeuw en gekrijs en toen zag ik die vrouw plots op de grond liggen. Ze was helemaal bebloed en haar baby op haar. Die was gelukkig ongedeerd.”

Ook waarnemend burgemeester Ridouane Chahid reageerde op de aanval. “Het overlijden van deze mama van drie kinderen is dramatisch voor haar gezin, haar naasten en voor de gemeente Evere. De gemeente staat aan hun zijde en zal hen alle nodige steun verlenen. De overlegassistenten van onze politiezone zullen hen begeleiden in deze pijnlijke momenten”, klinkt het in een persbericht. De vrouw zou dinsdag haar verjaardag vieren.

Verdachte opgepakt

Het Brusselse parket stapte ter plaatse af en vorderde een onderzoeksrechter voor doodslag. Ook het lab van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Maandagmiddag meldde het Brusselse parket in de loop van de avond een verdachte is geïnterpelleerd en van zijn vrijheid beroofd. De verdachte verschijnt binnen de 48 uur voor de onderzoeksrechter.

De familie van het slachtoffer krijgt intussen hulp van slachtofferhulp. Verschillende onderzoekdaden zijn lopende ten einde de exacte omstandigheden van de feiten te achterhalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Vrouw (36) doodgestoken in nek tijdens wandeling met baby in Evere: verdachte aangehouden”

  1. Soms plaatsen we gewoon een ‘illustratieve’ foto Erik. Toegegeven had beter gekund. Maar merk op. Er is in feiten nergens expliciet sprake van een mes, althans niet in de communicatie van het v/h parket. Men heeft het daar enkel over een ‘scherp’ voorwerp. Maar uw feedback is in elk geval geapprecieerd. Intussen ander beeld geplaats.

  2. Dag Kristof, bedankt voor uw reactie. Merk op: “Ze is gestoken met een snijdend voorwerp ter hoogte van de nek.” Wat foto’s bij artikels betreft. Is dat nodig? Wat brengt een generieke foto van een combi bij, bij élk artikel van een misdrijf?

Plaats een reactie

Delen