(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Weer christelijk meisje (10) verkracht in Pakistan

Sonja Dahlmans

Een christelijk meisje van tien jaar werd in de Pakistaanse stad Karachi verkracht door een 26-jarige islamitische man. De dader zou de broer van haar leraar zijn.

Al eerder deze maand ontsnapte een ander achtjarig christelijk meisje aan een verkrachting. In januari van dit jaar werd een 16-jarig christelijk meisje uit Punjab slachtoffer van een groepsverkrachting. Zij was met haar jongere, veertienjarige zusje overmeesterd door drie mannen. Zij smeekte de mannen haar zusje met rust te laten en verdroeg zelf al het seksuele geweld. Toen de politie de daders later aanhield, zei een van hen: “We hebben hen alleen verkracht omdat zij christen zijn.”

Vorig jaar juni werd nog een 12-jarig christelijk meisje ontvoerd en vijf maanden vastgehouden. Ze werd verkracht en aan kettingen vastgemaakt door een islamitische man van middelbare leeftijd. Ook andere mannen zouden betrokken zijn geweest bij het seksueel misbruiken van het meisje.

Naar schatting worden elk jaar ongeveer 700 christelijke vrouwen en meisjes ontvoerd, verkracht en gedwongen bekeerd tot de islam. Ook gedwongen huwelijken met een moslim komen daarbij voor. De autoriteiten doen hier nauwelijks iets aan. Ongeveer 3 procent van de bevolking in Pakistan is christelijk. Vanwege hun minderwaardige positie zijn speciaal vrouwen en kinderen van religieuze minderheden in het land bijzonder kwetsbaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Weer christelijk meisje (10) verkracht in Pakistan”

  1. Islam is vrede voor al wie zich onderwerpt aan Allah. Al de rest zal ondergaan, zoals bewezen in ieder moslimland. Hier is het alleen nog een kwestie van “aantallen”. Oplossing: moslimmigratie stoppen. Zij houden zich niet aan het VN-mensenrechtenverdrag in hun thuislanden, maar willen wel dat ze hier toegepast worden.

Plaats een reactie

Delen