Sammy Mahdi (CD&V) - Afbeelding: Photonews

Sammy Mahdi (CD&V) - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Wouter De Vriendt (Groen): “Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld”

Anton Schelfaut

“Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld” en “is een bedreiging voor onze open en tolerante samenleving”. Dat zegt federaal fractieleider Wouter De Vriendt (Groen), de opvolger van Kristof Calvo, in een interview met De Zondag. Daarin haalt hij uit naar Vlaams Belang en diens voorzitter Tom Van Grieken.

“Vlaams Belang is zéker een gevaar voor onze democratie”, waarschuwt De Vriendt. “De ranzige uitspraken. De banden met milities zoals Schild & Vrienden. Het partijprogramma en de repressieve migratievisie. Vlaams Belang is een bedreiging voor onze open en tolerante samenleving. De partij voedt de haat door mensen tegen elkaar op te zetten. Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld.”

Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken krijgt in het artikel een veeg uit de pan. “Af en toe wordt hij ontmaskerd. Manifestaties voor Jürgen Conings laat hij passeren, ik zie ook zijn steun aan Schild & Vrienden. Hij tolereert een cultus van geweld. Dat is gevaarlijk. Mij maak je overigens niet wijs dat iemand gelukkig wordt van een stem voor Vlaams Belang.”

“Zotte zondagse suggestie wanneer een politicus zo iets beweert. Stel als journalist de vraag: ‘Kan u voorbeelden geven dat het Vlaams Belang geweld goed praat?’ ‘t Is maar zot een idee. Prettige zondag”, reageert Van Grieken op Twitter.

“Nieuwe dag, nieuwe lastercampagne van het ‘verbindende’ Vivaldi-clubje”, hekelt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. “Gouden stelregel in de politiek: wil je media-aandacht maar heb je geen eigen programma, roep dan wat onzin over het Vlaams Belang.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Wouter De Vriendt (Groen): “Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld””

  1. De man voelt nattigheid en begint woest rond zich te slaan. Daar waar het meeste geweld en de criminaliteit zit bij onze aangespoelde exoten. Zijn kiesvee. Met hun cultuur van achterlijk, boosaardig geweld. Hij heeft de kans gemist te zwijgen.

  2. Wouter De Vriendt is zo zot als een achterdeur. Maar ja, zo komt hij ook nog eens in de media. Nu zijn we gerust, nu zijn we zeker dat hij toch nog leeft. Wat een onnozelaar om zoiets te vermelden!!! De belangstelling primeert blijkbaar!!! Het is groen en het kwaakt, wie of wat is het??? Gans die Vivaldi-regering is één pot nat!!! Eerst de blauwe brigade, Sammy Mahdi met zijn tweet en nu deze groene kikker!! Wie is de volgende???!!! E. Lachaert ligt in zijn ziekenbed te bekomen van de antwoorden die hij over zich heen gekregen heeft. Eigen schuld, dikke bult!!!

  3. Als dit geen haat-speach is!
    Een andere politieke partij gratuit beschuldigen van agressie en geweld.
    Klacht indienen zou ik zeggen.
    Niet het VB maar Groen en de andere linkse partijen negeren en fnuiken al tientallen jaren andersluidende meningen bij een zeer aanzienlijk deel van de bevolking inzake migratie, veiligheid, economie en hebben zo voor een berg aan frustraties gezorgd.
    Woutertje beseft dit wel maar moet nu dringend de aandacht afleiden van het feit dat Groen niets, maar dan ook totaal niets heeft verwezenlijkt in de lopende legislatuur.

  4. Niet het VB is een gevaar voor onze democratie, maar groen/ecolo.
    Dankzij het ongelimiteerd binnenhalen van migranten en jihadi gespuis, zijn geweld en homohaat exponentieel gestegen. Dat onze welvaart door hun klimaathysterie zwaar onder druk komt, vergeet hij liefst want zij zijn moreel hoogstaander(denkt hij, maar niet de bevolking)

  5. De realiteit toont echter dat de islam een bedreiging is voor onze samenleving. Groen tolereert het jaarlijks geweld in Molenbeek, het geweld tijdens de BLM betogingen. Dan hoor je niemand van Groen.

  6. misschien zijn de mensen het extreem linkse dictatoriale angstregime en peperdure traject van groen en hun medeterroristen kotsbeu? vlaams belang lijkt hier wel de enige democratische partij te zijn. al de rest is doodsbang voor de kiezer, negeert de stem van het volk en tracht andere meningen te censureren en strafbaar te maken

  7. Een regering die naam waardig regeert met wetten en niet met ministeriële besluiten, een democratie onwaardig. Dat is nog iets andere dan agressie en geweld.

  8. in de zevende dag heeft coens niet geantwoord of hij NVA-VB zal steunen om een 2/3meerderheid te hebben of niet,dat is mijn inziens cruciaal,de regering valt of niet,Joachim heeft de stop in handen.

  9. Wouter De Vriendt is een lichtgewicht! Hij kan amper zijn eigen naam schrijven! En naar zulke zot moet je dan luisteren? neen!
    Lang Leve het Vlaams Blok/ Belang!!!
    Wacht maar met de verkiezingen van 2024!! Hopelijk géén groen meer, zoals het voor groen/agalev nog al eens is voorgevallen met de kiesdrempel, die overigens mede door hen is ingevoerd om het Vlaams Blok te kunnen uitsluiten!i!

  10. Wouter, met deze laat ik u weten dat ik met iedere stem voor het Vlaams Belang gelukkiger wordt. Ik heb echter van u en uw linkse vrienden geen lessen te ontvangen in verdraagzaamheid en tolerantie gezien jullie tolerantie tegenover een groot deel van de bevolking. Kom buiten, kijk rond je, luister wat leeft onder de bevolking, dan pas dan zal je begrijpen wat er aan het gebeuren is !!!!

  11. Pure laster. Typisch Groene retoriek. Maar toegelaten zolang het target Vlaams en recht is. Vervang het woord “Vlaams Belang” door “Afrikanen” en je hebt een proces aan je been wegens haatdiscours.

Plaats een reactie

Delen