Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Uncategorized

Zaak-El Kaouakibi: Lachaert wil evaluatie voor parlementsleden

Anton Schelfaut

In de nasleep van de zaak Sihame El Kaouakibi wil Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een evaluatiesysteem invoeren voor parlementsleden. Op die manier moeten ze hun plaats op de lijst straks echt verdienen. Als ze bij hun evaluatie door de mand vallen, zullen ze in 2024 worden vervangen door nieuw talent. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen zaterdag.

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil zijn politiek personeel beter opleiden en begeleiden. Daar hoort volgens hem ook een evaluatie bij. “Een goed parlementslid moet bepaalde talenten hebben. Als blijkt dat je het niet goed hebt gedaan en er staat nieuw talent klaar met potentieel, dan zal er plaats moeten worden gemaakt”, waarschuwt Lachaert.

De evaluatie maakt deel uit van een breder rekruteringsplan voor politiek personeel. Zo maken de liberalen ook werk van een ’talentenacademie’, waar jongeren zullen worden klaargestoomd voor het grote werk.

El Kaouakibi

Open Vld liep heel wat imagoschade op in de zaak Sihame El Kaouakibi. “Ik denk dat we naar de toekomst toe een aantal lessen moeten trekken naar hoe men rekruteert voor verkiezingen”, zei Lachaert in februari al bij VTM NIEUWS. Volgens de liberaal heeft zijn voorganger Gwendolyn Rutten El Kaouakibi binnengehaald “met alle goede bedoelingen, om in kieskring Antwerpen, waar het voor Open Vld niet gemakkelijk is, een uniek figuur met een uniek parcours te betrekken bij de partij”. “Natuurlijk kunnen we ons achteraf gaan afvragen, met alles wat er in de media verschijnt, ‘was dat een goede beslissing?’”

Verder benadrukte Lachaert dat “Open Vld niet de enige partij is die transfers doet of mensen binnenhaalt die andere partijen ook willen binnenhalen”. “Sihame was bevraagd door tal van partijen om erbij te komen. Ik denk dat we daar allemaal lessen uit moeten trekken. Eén, je moet op eigen talent inzetten. En twee, als je extern rekruteert – wat een meerwaarde kan zijn – dan moet je goed screenen, goed de mensen begeleiden. Ik ga als partijvoorzitter een programma ontwikkelen om mensen intern en extern goed op te leiden en voorbereiden naar 2024 toe.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Zaak-El Kaouakibi: Lachaert wil evaluatie voor parlementsleden”

  1. Wat hij eigenlijk zegt is : ofwel volgen jullie allemaal braaf mijn koers, of je vliegt eruit. Duidelijke waarschuwing naar de burgemeesters die vivaldi niet zagen zitten

  2. Lafhaert wilt een evaluatie van parlementsleden, doet me denken aan de ‘objectieve procedure’ die Open-VLD voorstelde en die goedgekeurd werd door alle partijen i.v.m. de aanstelling van provinciegouverneurs. In Oost-Vlaanderen kwam de NVA-er Wim Leerman tegen verwachting als eerste uit de objectieve bus, Open-VLD kandidate Carina Van Cauter pas derde. Open-VLD gooide daarop het eigen voorstel en -nog maar eens- alle principes overboord en eiste het Win-For-Life gouverneursticket op. Dat kregen ze dan ook na de koehandel van de regeringsonderhandelingen. Dat die man zijn mond nog durft opendoen tart alle verbeelding.

Plaats een reactie

Delen