Taliban roepen op tot "vredevolle oplossing" in Oekraïne

Afghaans minister van Buitenlandse Zaken Amir Khan Muttaki (rechts). Photo News

Uncategorized

100-tal sympathisanten neemt afscheid van Jürgen Conings

Anton Schelfaut

Een 100-tal sympathisanten van Jürgen Conings verzamelde zondagmiddag aan het Dilserbos, waar ze een laatste eer betuigden aan de overleden militair. Er was geen officiële toelating voor de bijeenkomst, maar de politie liet begaan. De herdenking is sereen verlopen.

Het herdenkingsmoment voor de overleden militair Jürgen Conings vond zondagmiddag rond 14 uur plaats aan parking Sparrendal nabij het Dilserbos in Lanklaar. Ruim honderd mensen kwamen er samen voor een ingetogen moment. De lokale politie Maasland gedoogde de bijeenkomst. De deelnemers kregen evenwel geen toestemming om het bos in te wandelen tot aan de boom waar het lichaam van Conings vorige week zondag werd teruggevonden.

Enkele deelnemers hadden bloemenkransen meegenomen, alsook een fotokader met een afbeelding van de betreurde militair. Er werd ook een geluidsinstallatie opgebouwd voor de verschillende toespraken. De kleine parking was al snel volzet. Er werd onder meer een bus ingelegd voor deelnemers vanuit West-Vlaanderen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “100-tal sympathisanten neemt afscheid van Jürgen Conings”

  1. De stilzwijgendheid in het parlement over de kennelijke moord gepleegd op Jürgen Conings in opdracht van het Belgische regime is onthutsend. De passiviteit van Justitie verbijsterend. De democratie en de rechtstaat zijn dood in België.

Plaats een reactie

Delen