Een jong meisje dat mishandeld wordt. Foto Shutterstock.

Een jong meisje dat mishandeld wordt. Foto Shutterstock.

Uncategorized

14-jarig meisje pleegt zelfmoord 4 dagen na groepsverkrachting in Gent, 5 verdachten aangehouden

Ruben Notteboom

Een 14-jarig meisje heeft zelfmoord gepleegd in Gent. Enkele dagen voor de wanhoopsdaad werd ze verkracht door meerdere jongeren op een kerkhof. Er werden 5 verdachten aangehouden. Het betreft 3 minderjarigen en 2 meerderjarigen. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen, hoewel geen verdere informatie vrijgegeven is.

Gent is opgeschrikt door een gruwelijke zaak. Op 15 mei op de Westerbegraafplaats in Gent, niet ver van de Brugse Poort, werd een 14-jarig meisje brutaal verkracht. Ze had afgesproken met een vriend. “Uiteindelijk daagden nog vier andere tieners op. Het liep compleet uit de hand. Het meisje werd aangerand en verkracht. De daders maakten daar bovendien beelden van en verspreidden die via sociale media. Ook het meisje kreeg ze te zien. Vier dagen na de gebeurtenissen op het kerkhof stapte ze uit het leven,” klinkt het in een reactie aan Het Nieuwsblad.

5 verdachten aangehouden, waaronder 3 minderjarigen

De politie begon onmiddellijk een onderzoek. Aan de hand van de beelden konden drie minderjarigen en twee minderjarigen aangehouden worden op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen en verspreiden van foto’s die de persoonlijke integriteit in gevaar brengen.

Het parket bevestigt alleen dat er vijf verdachten aangehouden zijn, maar meer details worden niet vrijgegeven. De zaak ligt gevoelig, zeker omdat er minderjarigen betrokken zijn. Mede daarom wil het parket geen details vrijgeven over de identiteit of sociale achtergrond van het slachtoffer en de verdachten, noch over de exacte omstandigheden van de feiten.

Minderjarigen geplaatst

Update 13:55: Het parket heeft een antwoord gegeven aan onze redactie. “Er zijn momenteel drie minderjarigen geplaatst en twee meerderjarigen werden aangehouden, voor feiten welke zich kort voor de dood van het slachtoffer zouden hebben voorgedaan,” klinkt het. Verdere informatie wil men niet vrijgeven. “In het belang van het onderzoek wordt er verder niet gecommuniceerd,” aldus woordvoerster De Vulder.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

37 gedachten over “14-jarig meisje pleegt zelfmoord 4 dagen na groepsverkrachting in Gent, 5 verdachten aangehouden”

  1. Men zou de verantwoordelijkheid van haar dood bij al deze linkse politieke partijen zoals Groen/Vooruit enz..moeten leggen. Zij zijn het die deze jonge criminelen de hand boven het hoofd houden. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar uiteindelijk zijn de straffen lachwekkend laag. Dit meisje heeft echter nooit de kans gehad haar eigen leven te leiden. Wel dit crapuul zou dit ook niet mogen krijgen.

  2. Voeg aan de beschuldiging “vrijwillige doodslag” toe.
    Wanneer gaan we nu eindelijk eens werk maken van de herziening van het jeugdrecht? Groepsverkrachting is geen kwajongens streek.

  3. Verschrikkelijk dat dat gebeuren kan
    Kreeg dat meisje dan geen Psychische begeleiding? Dat dit anno 2021 nog kan!!!!!!?????
    Ikzelf ben slachtoffer geweest van een groepsverkrachting op mijn dertien door zes jongeren dit 41 jaar geleden en ik worstel er nog alle dagen mee zelfs na therapie en opnames wel pas op mij 48 aan begonnen dit is een hel
    Begrijp dat meisje wel maar zou in deze tijd geen taboe meer mogen zijn en opvang is zo noodzakelijk
    Maar nog steeds zal de schuld wel aan dat meisje gegeven zijn
    In mijn geval zelfs dat de politie ze betrapte tijdens het hele gebeuren
    Zei de politie ja maar die jongens beweerde dat jij het graag had
    Hallo heel mijn leven is verkloot door deze daad
    Mijn medeleven aan de ouders en familie van dit meisje
    Karin

  4. Coulter’s Law: hoe langer het duurt vooraleer de identiteit van een dader wordt vrijgegeven, hoe minder waarschijnlijk dat het om een blanke gaat…

    Jurgen Conings’ leven werd tot in het kleinste details dagenlang in de ‘kwaliteitspers’ uit de doeken gedaan. Namen van familie, vrienden, collega’s kwamen de revue voorbij. Hobby’s, liefdesleven, zelfs de betekenis van zijn medailles werd dagenlang belicht. We wisten nog net niet als Jurgen nu wel of niet last had van aambeien.

    Maar van daders van een verkrachting en (zelf)moord zwijgt pers en parket in alle talen, zich verschuilend achter de ‘minderjarigheid’ van de daders. Het spreekt trouwens boekdelen dat ze zelfs geen info vrijgeven over de meerderjarige daders. Ik heb trouwens nooit begrepen waarom minderjarige daders zo afgeschermd worden, zijn hun daden dan minder crapuleus omdat ze nog geen 18 zijn ?

  5. Het beste wat justitie, het favoriete werkinstrument van de vivaldi politici, nu kan doen is de voornamen vrij te geven. Door het woord “jongeren” steeds opnieuw te gebruiken is iedereen nu er zeker van dat het over allochtonen gaat, maar misschien zijn het wel autochtone jongeren. Principe van de schade te beperken, want door alles weer stil te zwijgen en onder de mat te vegen, creëer je alleen maar meer ergernis in de maatschappij en gaat iedereen er vanuit dat het weer om allochtonen (jongeren) gaat. Ook zoals het Groen voorstel “jongeren” onder de 18 als stemvee binnen te halen, zo zou de berechting van dit tuig ook als volwassenen moeten gebeuren. Sterkte aan de ouders en hopelijk worden de daders zwaar gestraft, maar ik vrees dat dit ijdele hoop zal zijn, over 3 maand zijn ze alweer vrij…met of misschien zelfs zonder enkelband want dit is nog steeds België waar justitie de slachtoffers harder aanpakt dan de dader, zeker als het om allochtonen gaat.

  6. “jongeren”wie,wat,waar,wanneer,waarom,grote kans dat ze allemaal een psychische aandoening hebben en een slechte armoedige jeugd.In gent zitten ze goed,ze zullen vertrekken met de complimenten van de linkse-wereldverbeterende rechters en een croissant om hun honger te stillen,naar turks recept voor het geval ze halal moeten eten

  7. Ik heb een licht bruin vermoeden dat dit een goed bedoelde bekeringsactie was van zo een groep vredebrengende kansparels. Je weet wel; groep, jongeren, Gent, vrouwen zijn minderwaardig en je hebt er niks als last mee , geweld, verkrachting, met velen heb je meer macht alleen niet, totalitair, discriminerend aftandse “ethiek”. De toekomst lacht ons toe.

  8. Mogelijk zal het “niet opportuun” zijn meer details over de daders te geven, “om bepaalde bevolkingsgroepen niet te stigmatiseren”. Dan zullen de afschuwelijke feiten snel uit het nieuws verdwijnen, wegens de politieke correctheid van onze regimepers.

  9. Eerst moet men alle tendenzen tot bagatellisering resoluut bestrijden te beginnen met een poging om de ontaarde minderjarigen uit handen van de jeugdrechter te houden. Verder hebben de media tot plicht om de publieke opinie blijvend te betrekken bij de gerechtelijke procedures om toe te zien dat het onderzoek uiterst grondig en op basis van de feitelijkheden gebeurd en dat malafide advocaten belet worden procedurespelletjes te spelen. De strafmaat moet dringend opgetrokken worden en niet de dader, maar de gemeenschap moet worden beschermd bij de uitspraak, die voor deze weerzinwekkende misdaden die niet kunnen betwijfeld worden, niet streng genoeg kan zijn.

  10. Doffe ellende voor de nabestaanden van het slachtoffer, maar tevens voor die der daders want die zullen zich de ogen uit te kop dienen te schamen. Waarom zou een 17-jarige verkrachter op een vermeend mindere wijze schuldig zijn dan een 18-jarige ? Gelukkig geldt die flagrante “tweezakkerij”-visie niet voor het verkrachte slachtoffer

  11. Ze zullen van de Gentse rechter wel een nieuwe kans krijgen, die “jongeren”.
    Elke week 5 groepsverkrachtingen maar alle energie en middelen van justitie gaan naar de opsporing van Jurgen Conings…

  12. In Amerika zou dit levenslang zijn, roofdieren moet je opsluiten. Komt nooit goed, door en door slecht. Nog nergens de voornamen van de meerderjarigen gelezen, waarschijnlijk weer gediscrimineerden.

  13. Een jeugdrechter kan in sommige gevallen, als de feiten ernstig genoeg zijn, de dader(s) uit handen geven en dan belandt die bij het gewone gerecht. Als ik mij niet vergis kan dat vanaf 16 jaar.

  14. Google weet alles : ……Voorwaarden
    De jeugdrechter kan slechts beslissen tot uithandengeving ten aanzien van jongeren die 16 of 17 jaar oud waren op het tijdstip van de feiten en voor wie een opvoedingsmaatregel niet langer geschikt is. Ook is vereist dat de ten laste gelegde feiten in aanmerking komen voor uithandengeving (doodslag, verkrachting…).

    Gevolgen
    Na uithandengeving kan de jongere vervolgd en berecht worden als een volwassene (voorlopige hechtenis, gevangenisstraf…). Hij zal verschijnen voor een bijzondere kamer van de jeugdrechtbank, samengesteld uit twee jeugdrechters en een correctionele rechter (tenzij het hof van assisen bevoegd is).

    Wie eenmaal uit handen is gegeven, valt ook voor andere feiten niet langer onder het jeugdbeschermingsrecht.

  15. Veel gevoel voor humor , kleine plagerijen , een stekske geven en / of terug krijgen . die ouders zitten met een hele hoop schuldgevoelens , kleine en grote vragen , en veel verdriet ! Veel medeleven voor die ouders !!! Dit is niet goed te praten , in alle talen niet . Die dag per jaar , en ge ziet uw oogappel niet , met het , in de mate van mogelijke . T besef dat die er nooit meer zal zijn … Stel u dat eens voor ! Beleef dat of probeer dat eens uzelf voor te stellen , Vrouw justitia zal dit op een heel andere manier aanzien .

  16. “Als u iemand aanzet of helpt om zelfmoord te plegen, kan u strafbaar zijn. De feiten zullen naargelang de situatie en omstandigheden beoordeeld worden. Ernstige vormen van mentaal geweld (pesterijen, belaging en stalking) kunnen het slachtoffer er bijvoorbeeld toe gedreven hebben om zelfmoord te plegen.” Deze tekst komt van een advocaten site. Het kan dus best onvrijwillige doodslag worden

  17. Ze had wel al langer psychische problemen en stond al op een wachtlijst en was dus al een kwetsbaar persoon. Empathisch lezen is sympathieker dan verwijtend reageren.

  18. Het gaat om een paar Tunesiërs en een belg van aan het Vanbeverenplein in Gent. Wanneer gaat politiek correct links in Gent ééns iets doen aan die buurten. Liever politiek correct zijn en zich bezig houden met circulatieplannen en LEZ maar de echte problemen in Gent aanpakken ligt politiek toch een beetje te gevoelig. Mattias Declercq zou beter ne keer ‘s avonds zelf gaan wandelen aan het Vanbeverenplein ipv de Paljas uit te hangen op TV rond een wake omdat dit mooi is voor zijn ego. Ik ben blij dat ik weg ben uit Gent, omwille van dergelijke paljassen. Ze dragen hierin ook een verantwoordelijkheid. Als je de problemen niet aanpakt omwille van politiek linkse correctheid, ben je mede verantwoordelijk.

  19. Ook nog sterkte aan jou, Karin.
    Het is al een gruwel dat dit kan gebeuren, en het ongeloof en verkleinen van het probleem maakt het nog zoveel erger.
    Ik neem aan dat er te vele zijn die het zich niet kunnen of willen voorstellen wat dit psychologisch met een mens doet. Het gaat verder dan een verloren gevoel van veiligheid na een gewelddadige aanval :-/ .

Plaats een reactie

Delen