Mila te gast bij C à vous. Foto YouTube

Mila te gast bij C à vous. Foto YouTube

Cultuuroorlog

18-jarige Mila die doodsbedreigingen ontving na islamkritische video: “Holebi’s en feministen doen alles om mij niet te verdedigen”

Simon Segers

De 18-jarige Mila deelde begin vorig jaar een islamkritisch filmpje op Instagram, maar moet sindsdien in angst leven. In een interview op France 5 haalt ze nu uit naar de vertegenwoordigers van holebi’s en feministen, omdat deze haar bewust aan de kant zouden schuiven.

Op 18 januari 2020 plaatste de toen 16-jarige Française een filmpje op Instagram waarin ze uithaalt naar de islam. “In de Koran staat alleen maar haat. De islam is kak. Ik heb het recht om uw godsdienst te beledigen, dat is helemaal niet racistisch. Ik steek mijn vinger in het gaatje van uw God.” Allemaal opvallende uitspraken uit het filmpje dat een storm veroorzaakte op sociale media. Het meisje ontving vervolgens vele doods- en verkrachtingsbedreigingen. Ze kon niet langer naar school gaan omdat deze haar veiligheid niet kon garanderen.

Politiebescherming

Ondertussen zijn we bijna 17 maanden later. Mila gaf dinsdag een interview in het programma C à vous op France 5. Zij leeft met permanente politiebescherming en dient bij het buitengaan steeds discrete kleren, hoofdbedekking en een zonnebril te dragen. Mila beschrijft haar situatie als “een gevangenis in eigen land”. Zij is zelf openlijk lesbisch, maar ze haalt uit naar verenigingen voor holebi’s en feministen. “Deze organisaties hebben geen zin om mij te steunen. Zij doen er alles aan om mij niet te hoeven verdedigen. Ze verwijten mij seksistische en transfobe opmerkingen hoewel ik nooit dergelijke dingen heb gezegd. Het zijn excuses. Al deze beschuldigingen brengen veel schade toe aan de mensen rondom mij.” De Franse minister van onderwijs noemt Mila’s situatie “een schandaal dat het hart van onze samenleving raakt”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “18-jarige Mila die doodsbedreigingen ontving na islamkritische video: “Holebi’s en feministen doen alles om mij niet te verdedigen””

  1. Kritiek of lachen met de Islam is levensgevaarlijk in Europa, dat hebben ze bij Charlie Hebdo ook al ondervonden. Na die aanslagen liep heel die bende politieke huichelaars hand in hand met slogans als ” Je suis Charlie”. Nu kijken diezelfde “correcte” politiekers de andere kant op. Gewoon zeggen dat je tegen de islamisering bent dan vlieg je hier al in de gevangenis. Moslims van hun kant mogen dreigementen uiten en zelfs uitvoeren. Dit voorval met Mila komt niet in Terzake of in de Afspraak, past niet in hun éénzijdig links gedachtengoed. Wel lullen over Hongarije. Dit is nu weer een voorbeeld van de Islamisering van Europa en onze woke-partijen moedigen dat proces aan.
    Iedereen heeft al schrik van de Islam, schrijvens, journalisten, politiekers, stand up comedians, enz.

  2. Islam kan wel degelijk thuis horen in Europa. Alleen wordt een progressieve en ingeburgerde islam geboycot door een zogezegde progressieve elite, die het moslimfundamentalisme propageert en vooruitstrevende moslims voortdurend in de wielen rijdt. Maar ja, progressief en verstand gaan blijkbaar niet samen.

Plaats een reactie

Delen