Foto van een rechtbank. Foto Shutterstock.

Foto van een rechtbank. Foto Shutterstock.

Uncategorized

18 maanden voorwaardelijk voor 69-jarige man na aanranding 10-jarig meisje

Ruben Notteboom

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 69-jarige man veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel. Hij had in 2015 een 10-jarig meisje drie keer aangerand. In 2019 diende het slachtoffer klacht in bij de politie voor de aanranding. De feiten speelden zich af in Spanje tijdens een vakantie tussen 30 juni en 1 september.

Het 10-jarig meisje werd drie keer betast door de man. De eerste keer gebeurde het in het zwembad. De tweede keer waren ze aan het zwemmen in de zee. De derde keer gebeurde het in de zetel toen ze naar de televisie aan het kijken waren. De man bekende slechts twee van de drie aanrandingen. Hij geeft toe dat hij aan haar borsten zou gevoeld hebben. Hij beweert echter dat het meisje hem had uitgedaagd. Dat het kind hem zou uitgedaagd hebben, geloofde de openbare aanklager niet. Die vroeg zich af “hoe dat mogelijk is bij een kind van tien jaar oud”.

“Moeder vergaf de verdachte voor de gebeurtenissen in Spanje”

De ouders van het slachtoffertje kenden de dader. De beklaagde had namelijk een relatie met de moeder van het kind. Het slachtoffer heeft ook nog een zus. De beklaagde en de moeder zouden elkaar nog steeds steunen. Zo zou de beklaagde haar administratief en financieel ondersteunen. Ze zou hem in Spanje al vergeven hebben voor wat er gebeurd is.

Ook dat kon men in de rechtszaal niet plaatsen. “En het slachtoffer zelf? Blijkbaar is het voor u goed als alleen de moeder u vergeeft? Ik denk dat het aan het slachtoffer toekomt te vergeven,” antwoordde de rechter scherp. De beklaagde beweert dat het om een eenmalige fout gaat en er geen sprake zou zijn van problematiek.

Geen sprake van pedofiele stoornis

Een deskunde ondersteunt die uitspraak. Er zou geen sprake zijn van een pedofiele stoornis. Daarom vroeg de verdediging een opschorting, maar daar ging de rechtbank niet mee akkoord. Omdat de verdachte een blanco strafblad had, heeft de rechter hem veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijk en een voorlopige schadevergoeding van 2.680 euro. Er werd voorbehoud verleend voor eventueel nog een deskundig onderzoek voor het slachtoffer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen