Een fiets in het gras. Foto Shutterstock.

Een fiets in het gras. Foto Shutterstock.

Uncategorized

50-jarige man sleurt minderjarig meisje van fiets en verkracht haar in Limburg

Ruben Notteboom

Een 50-jarige man werd op 31 mei gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij zou een minderjarig meisje van haar fiets hebben gesleurd en verkracht hebben op een afgelegen plek in Gingelom, gelegen in Limburg.

De verdachte kon gearresteerd worden door de lokale politie van de zone Kanton Borgloon na een doorgedreven onderzoek. Dat onderzoek werd gevoerd in samenwerking met de lokale recherche van Kanton Borgerloon in het kader van het samenwerkingsprotocol van de politiezones Tongeren-Herstappe, Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en Kanton Borgloon. Dat meldt het parket van Limburg.

50-jarige sleepte meisje van fiets, mogelijk nog betrokken in andere feiten

“Op 7 mei zou een minderjarig meisje in Gingelom van haar fiets getrokken zijn. Een man zou haar daarbij bij de arm hebben vastgegrepen, waarna hij haar op een afgelegen plek verkrachtte. Na onderzoek de voorbije weken kwam een vijftigjarige man uit Landen als verdachte in beeld”, legt Pieter Strauven, persmagistraat van het Limburgse parket uit in een persbericht.

De man pleegde mogelijk ook nog andere feiten. Zijn voertuig, een Mercedes SUV, werd meermaals in de omgeving van Landen, Gingelom en Sint-Truiden opgemerkt in verdachte omstandigheden. Het onderzoek loopt nog en dat zal uitwijzen of hij zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan nog andere feiten. Over de toestand van het jonge meisje is momenteel niets bekend gemaakt.

Zaak in Limburg komt kort na zaak in Gent

Dit verhaal komt kort na het drama in Gent. Daar werd ook een minderjarig meisje van slechts 14-jaar brutaal verkracht door een groep. Die feiten vonden plaats op 15 mei. 4 dagen later pleegde ze zelfmoord. Er werden 5 verdachten opgepakt, waaronder 3 minderjarigen. De 2 meerderjarigen verschenen vandaag voor de raadkamer van Gent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

7 gedachten over “50-jarige man sleurt minderjarig meisje van fiets en verkracht haar in Limburg”

  1. De verdachten in de verkrachtingzaak van Gent en die van in Limburg zijn opgepakt,maar over hun identiteit of origine wordt er niets meegedeeld.
    Men moet hier niet komen aandraven met het element “Privacy”.
    Vermelden dat het autochtone Belgen,Belgen van vreemde origine,immigranten,E uropeanen enz… zijn zal hun persoonlijke privacy niet schaden.
    Mogen wij niet weten over welke individuen het gaat?Hebben zij schrik van de reactie bij de burger?
    Wij weten allemaal over wie het hier in de meeste gevallen gaat.Erover zwijgen is nefast!!!
    Alles bedekken met de mantel der domheid zal op lange termijn niet lonen.Schrijf dit maar op!

  2. je kan blijven zagen maar de raad van journalistiek heeft richtlijnen (al 10j geleden) dat men de etniciteit van een dader niet mag vernoemen. Daarbij weten we allemaal hoe ‘objectief’ kranten zijn dus alleen als een dader is van VB wordt dat vermeld

  3. Als de politiek wil dat ze gaan kiezen op 16j dan moeten ze ook op 16 meerderjarig zijn. Maar bij het eerste is de politiek gediend bij het tweede veel minder of helemaal niet…

Plaats een reactie

Delen