Foto van Gay Pride Parade in Barcelona, 2019. Foto Shutterstock.

Foto van Gay Pride Parade in Barcelona, 2019. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Aanval op Gay Pride Parade verijdeld in Tel Aviv

Ruben Notteboom

De Israëlische politie heeft een aanval verijdeld op een Gay Pride Parade in Tel Aviv. De verdachte werd aangehouden met meerdere wapens in zijn bezit. Dat meldt de Israëlische politie.

De politie meldt dat de man op weg was naar het evenement met meerdere wapens. Zo had hij een stroomstootwapen en nunchucks in zijn bezit. Daarmee wilde hij aanwezigen belagen. Over de identiteit van de man is weinig vrijgegeven, enkel dat het een dertiger betreft uit Tel Aviv.

Poging in Tel Aviv zou niet eerste aanval geweest zijn op Gay Pride

Men verwacht ongeveer 200.000 aanwezigen op de Gay Pride Parade in Tel Aviv. In het verleden werden dergelijke parades al eens geviseerd, vaak uit religieuze kringen. In 2015 stak een zeer strenge orthodoxe jood een zestienjarig meisje neer in Jeruzalem. Hij werd veroordeeld tot levenslang plus 31 jaar.

Wat is Gay Pride?

De Zogenaamde Gay Pride Month gaat de laatste dagen in. Juni werd door Bill Clinton de “Gay and Lesbian Pride Month” verklaard in 1999 en 2000. Ook president Barack Obama riep juni uit tot “LGBT Pride Month”. Joe Biden noemde juni “LGBTQ+ Month”, een trend die nu in verschillende landen nagebootst wordt.

Ook bedrijven doen mee, waardoor het zogenaamde “Rainbow Capitalism” is ontstaan. Dat wil zeggen dat bedrijven meedoen aan Gay Pride om meer te verdienen. Columnist Jurgen Ceder behandelde dit thema op 24 juni. “Grote bedrijven komen op voor homorechten, behalve in landen waar dat nodig is,” schrijft hij. U kunt zijn column hier lezen.

https://redactie.palnws.be/2021/06/hypocrisie-grote-bedrijven-komen-op-voor-homorechten-behalve-in-landen-waar-dat-nodig-is/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Aanval op Gay Pride Parade verijdeld in Tel Aviv”

  1. Die Gay Pride maand gaat in Hongarije ook door !! dus niet de domme kudde volgen die reageren om te reageren zonder die wet gelezen te hebben !!!

Plaats een reactie

Delen