N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Uncategorized

Alle vijf vermisten levenloos teruggevonden na instorting schoolgebouw

Anton Schelfaut

Alle vijf vermisten na de instorting van een school in Antwerpen zijn dood teruggevonden onder het puin. Drie van hen zijn al geïdentificeerd. Het gaat om een Roemeen en twee Portugezen.

Koning Filip bezocht zaterdagmiddag de plek van de ramp, samen met premier Alexander De Croo (Open Vld), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), gouverneur Cathy Berx en burgemeester Bart De Wever (N-VA). Op dat moment waren de laatste twee vermisten nog niet teruggevonden. Ook de ambassadeurs van Portugal en Roemenië waren aanwezig.

Eerder vandaag werden al drie lichamen van onder het puin gehaald. Het eerste is afgelopen nacht geborgen, het tweede om 6 uur vanochtend. Rond de middag is ook het lichaam van een derde bouwvakker gevonden. Na het bezoek van Koning Filip verklaarde burgemeester Bart De Wever aan VRT NWS dat een vierde lichaam was teruggevonden en geborgen werd. Omstreeks 17u15 werd het lichaam van de vijfde vermiste gelokaliseerd.

Twee van de doden hebben de Portugese nationaliteit. Een derde is een Roemeen. De nationaliteit van de vierde en vijfde dode is nog onbekend, maar het zou gaan om een Portugees en een Rus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Alle vijf vermisten levenloos teruggevonden na instorting schoolgebouw”

Plaats een reactie

Delen