(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Australië volgt wellicht ook met officiële erkenning Armeense genocide

Sonja Dahlmans

De Arabische Raad van Australië, een organisatie die Australiërs van Arabische herkomst uit tweeëntwintig landen uit het Midden-Oosten vertegenwoordigt, heeft bij de regering aangedrongen op erkenning van de Armeense genocide.

De CEO van de Arabische Raad van Australië, Randa Kattan, steunt hiermee een oproep van de Armeense Nationale Commissie van het land. Meer organisaties in Australië roepen de regering van premier Morrison op de Seyfo, zoals deze genocide ook wordt genoemd, te erkennen.

In een brief aan Morrison schrijft Kattan: “Het formeel erkennen van dergelijke massale wreedheden geeft de slachtoffers hun waardigheid terug. De erkenning van wat er in het verleden is gebeurd, maakt het voor de gemeenschap mogelijk te helen. Bovendien doet het recht aan nabestaanden die zijn opgegroeid met een geërfd trauma.”

Ook de Australische Joodse gemeenschap steunt de oproep voor erkenning van de Armeense genocide door de regering. “Het is onze morele verantwoordelijkheid, als Joden en als supporters van Israel, om de waarheid te verkondigen in dergelijke zaken”, aldus Jeremy Leibler van de Zionistische Federatie van Australië.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Payne, bevestigt dat het standpunt van de regering over de Armeense genocide ter beoordeling ligt. Standpunten hieromtrent vanuit andere landen, president Biden van de VS erkende op 24 april dit jaar de Seyfo, zullen worden meegenomen in de beoordeling volgens Payne. Op 24 april is de internationale herdenking van de Armeense genocide. Er werden niet alleen Armeniërs, maar ook Griekse en Assyrische christenen vermoord.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Australië volgt wellicht ook met officiële erkenning Armeense genocide”

Plaats een reactie

Delen