De Allianz Arena in München verlicht met de regenboogvlag. Foto Shutterstock

De Allianz Arena in München verlicht met de regenboogvlag. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Belgische voetbalbond: “Regenboogstadion in München is geen politiek statement”

Simon Segers

Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond, uitte woensdagavond in Terzake zijn onvrede met het verbod van de UEFA, de Europese voetbalorganisatie, om het stadion in München te verlichten met de regenboogvlag. “De Belgische voetbalbond maakt een grote prioriteit van de strijd tegen discriminatie.”

In de Allianz Arena in München vond woensdagavond de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije plaats. Als protest tegen de Hongaarse wet die de promotie van holebi’s en transgenders in de openbare ruimte verbiedt, riep een petitie op om het stadion te verlichten met de regenboogvlag. Op Twitter laat UEFA weten dat zij ten volle achter de regenboogvlag staan, maar het verzoek hebben afgewezen omdat het van een politieke aard is. “Sommige mensen vinden de beslissing om het verzoek van de stad München om het stadion in regenboogkleuren te verlichten als ‘politiek’ geïnterpreteerd. In tegendeel, het verzoek zelf was politiek, omdat het gelinkt was aan de aanwezigheid van de Hongaarse ploeg”, aldus het statement van UEFA.

“Knielen mag wel”

De Belgische voetbalbond laat weten dat zij de beslissing van UEFA betreuren. “We denken niet dat deze vraag van de stad München een politiek statement was. We denken dat dit gaat over mensenrechten en diversiteit. In die zin waren wij zeker verrast”, aldus CEO Peter Bossaert. Hij vervolgt ook dat het volgens de bond een gemiste kans is om diversiteit aan te moedigen en de drempel te verlagen voor holebi’s. Bossaert ziet ook het knielen van speler net voor de wedstrijd als een statement voor meer diversiteit en voor inclusie. “UEFA draait de klok terug ten opzichte van die andere zaken die ze dan wel toestaan”, besloot de CEO.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

16 gedachten over “Belgische voetbalbond: “Regenboogstadion in München is geen politiek statement””

  1. Uiteraard is dit WEL een “politiek statement” namelijk één dat niet respecteert dat Hongarije een soevereine natiestaat is met eigen democratische gestemde wetgeving,, net zoals een minderheid van 13 van de 27 Euro-landen waaronder België niet lijken te beseffen dat “diversiteit” ook impliceert dat democratisch gestemde wetgeving “divers” kan zijn van de onze, zoals de meerderheid van 14 der 27 Euro Natiestaten kennelijk WEL lijkt te respecteren. In het algemeen houden de Viségrad Natiestaten van “het daghet in den Oosten” er conservatievere visies op na in verhouding met de Links-Liberale Westerse Euro-Natiestaten, die in politiek-correctheid gemarineerd zijn.

  2. Misschien komt de UEFA nog tot de logische konklusie dat ze ook het knielen niet hadden mogen toestaan en dat in het stof kruipen voor de hele Woke en Poco beweging tot vernietiging van alle bestaande waarden leidt. Mij niet (meer) gelaten, ben toch bijna dood.

  3. Dat de UEFA zich eens correct en sportief gedraagt (i.p.v. dat voetenbaltornooi daar in Dubai, waar al duizenden doden/slaven gevallen zijn, te laten doorgaan).

  4. Kennis (zolang het niet Koen is) is goud waard. In de nabije toekomst is er geen internationaal voetbaltornooi in Dubai. Wel in Qatar. Maar dat wordt dan niet georganiseerd door UEFA maar door FIFA. Laat dus ook de duizenden doden/slaven in Dubai maar achterwege.

  5. En terwijl hangen we onze gevels vol met vlaggen en wimpels van een land dat zijn eigen kinderen niet WIL beschermen tegen de pedofielen en hun netwerken.
    Wat een hypocriet gedoe is de sport geworden.

  6. De olympische spelen in Tokyo hebben dat BLM knielen ten strengste verboden. Zware penalties zullen worden uitgeschreven. Laat ons ook verstandig zijn en dat voorbeeld volgen!

  7. Belet niet dat die er zijn. Denk tweemaal na alvorens uw zegen te geven over de FIFA in Qatar en de duizenden ‘slaven’ die er gestorven zijn. Wees niet lichtzinnig en heb respect voor mensenlevens!

  8. Knielen voor een marxistische organisatie als blm ,geen politiek statement !? En ja, voor mij mag iedereen zijn zoals hij of zij wilt, maar heel dat woke-gez..k begint serieus op mijn systeem te werken.

  9. Ja want als voorstander van “diversiteit” mag ze zeker niet dermate “divers” zijn dat ze niet volkomen congrueert met uw Linkse interpretatie van “de Rechten vd Linkse Mens” zeker ?

Plaats een reactie

Delen