(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Bijna 9 op 10 overtredingen wegens illegaal verblijf geseponeerd

Pieter Van Berkel

Bijna 9 op de 10 overtredingen wegens illegaal verblijf worden geseponeerd. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken opvroeg bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

Tussen 2016 en 2020 waren in ons land 44.282 verdachten betrokken bij zaken van illegaal verblijf. Meer dan 88 procent van die zaken werd geseponeerd. Slecht 6,85 procent wordt effectief vervolgd.

Van de 4.321 veroordeelden tussen 2016 en 2019 had de meerderheid de Algerijnse of Marokkaanse nationaliteit – respectievelijk 27 en 22 procent. Van 726 personen, ofwel 17 procent, kon de nationaliteit niet worden vastgesteld. Het merendeel (1.330) van de uitgesproken straffen bedraagt een maand en drie maanden. Bijna een op de drie straffen zijn straffen met geheel of gedeeltelijk uitstel.

“Deze waanzinnige cijfers tonen eens te meer aan dat illegaal verblijf in dit land nauwelijks of niet wordt bestraft”, zegt Van Grieken. “Met zo een laks vervolgingsbeleid is het niet te verwonderen dat België voor vele tienduizenden illegalen het beloofde land is en blijft.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Bijna 9 op 10 overtredingen wegens illegaal verblijf geseponeerd”

  1. zolang quickie-stickie aan dat stuur zit zullen aanhangers van VB vervolgd worden,dit zijn in zijn ogen de terroristen en criminelen,zie hoe Syriëstrijders en hun nazaten in de watten gelegd worden

  2. Maar owee als je een rechts gedachtengoed hebt, dan krijg je 600 politie en militaire manschappen achter je aan, zelfs met inzet van buitenlandse militairen.Wat een gezellig(apen) landje toch hé.

  3. Afrika, Afghanistan, Pakistan, het Midden-Oosten plekken waar OVLD, CD&V en de Sossen via tussenorganisaties acties voeren om een nieuw electoraat naar Vlaanderen te verkassen. Asiel? Neen, zeg liever crypto immigratie. Het ultieme doel van Soros en co, tabula rasa maken van de natiestaten en de autochtone bevolking.

Plaats een reactie

Delen