Björn Soenens. Foto VRT.

Björn Soenens. Foto VRT.

Uncategorized

Björn Soenens mengt zich nu ook in hoofddoekendebat: “Neutraliteit openbare omroep?”

/

VRT-correspondent Björn Soenens doet opnieuw van zich spreken met een reactie op de Belgische actualiteit. “Al wie nu zo hard van leer trekt tegen hoofddoeken, zijn dat diezelfde mensen die het heilige recht op vrije meningsuiting verkondigen?”

Eind vorige week reageerde de Amerikacorrespondent van de openbare omroep op de ophef die ontstaan was over het Voorpost-vonnis en het debat over de vrijheid van meningsuiting dat toen oplaaide. Soenens vindt dat er grenzen zijn aan die vrije meningsuiting. “Wat als meningen soms desastreuze onzin zijn? Ik merk heel vaak het misbruik van de vrije meningsuiting om de ander weg te vagen.”

Nu wil Soenens zijn stem ook laten horen in het debat over hoofddoeken in overheidsfuncties. Volgens critici is dat een inbreuk op de neutraliteit van de staat, één van de peilers van een seculaire democratie als de onze. Maar onze Amerikacorrespondent denkt daar het zijne van.

Soenens krijgt heel wat kritiek van mensen die zich afvragen over een journalist van de openbare omroep hierover wel openlijk een standpunt moet innemen. “Björn. In alle eerlijkheid, niet slim dat je hier zo openlijk standpunt neemt. Ik vind het net fijn dat VTM en VRT hier ‘neutraal’ in blijven”, reageert iemand. Ook N-VA-ideoloog Joren Vermeersch reageerde:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




32 gedachten over “Björn Soenens mengt zich nu ook in hoofddoekendebat: “Neutraliteit openbare omroep?””

  1. Moet dringen “Ter orde” geroepen worden. Voelt zich meer en meer de Messias, en een Van Ranst na-aper. Als hij zo graag hoefdoeken ziet, kan hij misschien “Midden-Oosten verslaggever worden, liefst in oorlogsgebied.

  2. Journalist moeten zich met nieuws bezig houden ze mogen een eigen mening hebben maar deze niet op de televisie komen verkondigen ,en hoofddoek is vrouwen discriminatie

  3. Meneer Soenens. Wie waren die (linkse) mensen die virtueel revolutie maakten om christelijke religieuze symbolen (kruisbeelden) te laten verwijderen uit publieke gebouwen en rechtbanken? Je kan niet de ene dag neutraliteit eisen en de volgende dag aansturen op uitzonderingen voor politieke symbolen van een importreligie die u toevallig leuk vind.

  4. Ofwel ben je journalist en breng je verslag uit over de zaken die gebeuren. Ofwel ga je in de politiek waar je je mening kan uiten. Aan de mening van een personeelslid van een neutraal geachte overheidsomroep heeft niemand een boodschap.
    Hoeveel was je loon ook alweer, Björn?
    Ik denk dat dat ook veel mensen daarover een mening zouden hebben ,mocht je dat bekend maken.

  5. Jazeker Mr Soenens? Iedereen heeft het recht op vrije meningsuiting, ook radicale moslima’s, maar eens ze het land vertegenwoordigen is op zijn minst een vorm van neutraliteit opeisbaar, zowel in haar manier van werken als in haar kledij. Zou u ook zo gereageerd hebben als een VB parlementslid met een bord op de rug en borst “stop islamisering” zou rondlopen in de verschillende instellingen van het land? Dit is ook een mening, maar kan evenmin voor mij, voor u blijkbaar wel?

  6. Wie luistert nu nog naar die naar links dolgedraaide etterbuil Voor mijn part mag men met een soepkom op zijn kop rondlopen Maar in een functie waar men de staat vertegenwoordigt moet men een neutraal decorum hebben Bovendien is de hoofddoek verbonden is aan een cultuur en een religie waar een vrouw niets waard is en alleen dient om zonen te baren. Het erge aan Soenens is dat hij zeer hoogmoedig is; eerste teken van dwaasheid

  7. Dat is diezelfde Soenens die verrast reageerde toen hem partijdigheid werd verweten in de Trump-Biden kiesstrijd.
    Hij is een 100% zuivere Wokist.
    De domheid en hypocrisie eigen aan de Wokisten inbegrepen.
    Wellicht heeft hij destijds als journalist geen zwaar ingangsexamen gehad want een basiscursus Logica zou aan hem goed besteed zijn.

  8. Is zeer ongepast van een radiojournalist om in deze materie zijn eigen mening te ventileren. Waar is de tijd toen links langs het ” Vrije Woord “” ten strijde trok tegen alle religieuze symbolen in openbare plaatsen. Blijkbaar reikt het geheugen van linkse Björn niet tot die periode. Schoenmaker blijf bij je leest!

  9. Is het nog normaal dat de Vlaamse belastingbetaler (nu al zes jaar) blijft afdokken voor dit figuur dat daar een fijn leventje in Brooklyn mag leiden om ons een paar keer per week op stang te jagen met zijn vooringenomen praatjes ? Stop die man !

  10. Dat is gewoon een stuk onbenul die denkt dat hij interessant is , maar eigenlijk niets voorstelt als mens daarom verbannen door de neutrale (sic) vrt naar de VS ! Kan zijn eigen broek niet ophouden want laaft zich aan de donaties van de Vlaamse belasting betaler die hij zo veracht , en een poco slijmbal van de islam !!

  11. Hahaha, Soenens de linkse zal het eens zeggen, je wordt tegenwoordig harder gestraft voor een spandoek als voor een groepsverkrachting, waar jij mijnheer soenens aan deze manier aan meewerkt!

  12. We weten allemaal dat de sossenrode propagandatoeter S.R.T met zijn voornamelijk uit Gent(se) afkomstige journaille islamofiel is en die anti-Trump propagandist is daar geen uitzondering op. Blijft de vraag waarom de Rode Burcht met subsidies uit ONS belastinggeld moet BLIJVEN gesponsord worden om tegen heug en meug constant PoCo-propaganda gedwangvoederd te krijgen, door Gents journaille en Linksologen die als vermeend “expert”(sic) opgevoerd worden…

  13. Omdat je vrij je mening mag uiten wil dat nog niet zeggen dat jouw mening moet opgevolgd worden, maar links slaat nogal eens wat stappen over. Vrijheid van religie wil ook niet zeggen dat de wet van het land de religieuze gebruiken of rituelen van een bepaalde religie zomaar moet aannemen of toelaten.

  14. VRT, vroeger BRT, is nog nooit neutraal en objectief geweest in de berichtgeving. Net zoals alle kanalen van DPGmedia. Maar wel dik verdienend. Ambtenaren en subsidieslurpers zijn het, terend op onze zuurverdiende centen welke elk jaar afgetroggeld worden door de belastingen.
    Waarom moet de belastingbetaler zoveel geld ophoesten om deze onzin te subsidiëren, in een maatschappij waarin meritocratie voorop staat moeten dergelijke nutteloze zaken en nutteloze mensen zo vlug mogelijk uit het beeld verdwijnen.
    En voor de VRT : weg ermee !

  15. Fred,na rooie cool en rooie bjorn hebben ze nu een ex-terrorist een publiek platform gegeven een zekere jahjah,dalle,cvp,zal toch eens moeten tussenkomen in de raad van bestuur van die rooie vrt of wil de cvp nog meer kiezers verliezen.En rooie bjorn,allah vergeef het hem want hij beseft niet wat hij uitkraamt,zo de Vlaams rechts-progressieven tegen hem in het harnas jagen en de brave moslims de schuld geven van wat er misloopt door de islam,adieu rooie bjorn

  16. waar zit weeral de NVA toch aan de macht weer om zijn ontslag te eisen .hallo ik hoor ze niet evenmin om Somers ter orde te roepen.ze doen stilzwijgend mee met de rest.de hypocrieten.

  17. Links krapul betaald met geld van de belastingbetaler = 500.000,-€ op jaarbasis, een verslaggever – reporter is een neutraal persoon die “verslag uitbrengt” van bepaalde feiten. Bjorn gaat zijn boekje te buiten. Wat als een VB-er met een zitje in de raad van de VRT dergelijke praktijken toepast? Onmiddellijk ontslag, zie Jef Elbers……..

  18. N-VA en VB hebben samen toch de meerderheid in de Raad van Bestuur van de VRT. Laten ze verder met zichzelf en de meerderheid van de Vlamingen sollen? Gooi het roer om!

Plaats een reactie

Delen