De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Boris Johnson opnieuw onder vuur na uitlekken van berichten over zijn minister van Volksgezondheid: “Totaal hopeloos”

Niels Geerinck

De Britse premier Boris Johnson ligt opnieuw onder vuur. Deze keer omwille van enkele uitgelekte berichten waarin de premier zich uitlaat over zijn minister van Volksgezondheid. In de berichten noemt hij Matt Hancock “totally fucking hopeless“.

De berichten werden openbaar gemaakt door Dominic Cummings. Cummings was jarenlang een soort van rechterhand, adviseur en dichte vertrouweling van Johnson. Hij stapte eind vorig jaar op na een lange periode van onenigheid en werd vervolgens een fervent tegenhanger en criticaster van het beleid dat Johnson voert. Het is niet de eerste keer dat Cummings dergelijke informatie openbaar maakt om Johnson in diskrediet te brengen.

Matt Hancock

De centrale figuur in heel de opschudding is Matt Hancock, de minister van Volksgezondheid. Cummings en Johnson voerde veelvuldig gesprekken over het falen en de tekortkomingen van Hancock. Vooral nadat hij de afspraken rond het opvoeren van de testcapaciteiten niet kon naleven, kookte het potje bij Johnson over.

De bitsige en persoonlijke oorlog tussen het triumviraat is al een geruime tijd aan de gang. Hancock werd al eerder door Cummings beschuldigd van liegen over de werkelijke cijfers van de coronacrisis in het Verenigd-Koninkrijk. Cummings zou ook al meer dan eens proberen duidelijk maken hebben dat Johnson al eerder het ontslag van Hancock vroeg.

Er is voorlopig nog geen reactie van Hancock op de feiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen