Jair Bolsonaro - Afbeelding: Shutterstock

Jair Bolsonaro - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Brazilië wil mondmaskers voor gevaccineerde mensen afschaffen

Niels Geerinck

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zat donderdag samen met de minister van Volksgezondheid. Samen werkten ze nieuwe maatregelen uit in het kielzog van de vaccinatiecampagne. Het dragen van een mondmasker zou afgeschaft worden voor mensen die al een vaccin kregen of die al eens besmet raakten met het virus.

Quarantaine in Brazilië is nog steeds nodig voor mensen die geïnfecteerd zijn met het virus. De minister van Volksgezondheid Marcelo Queiroga gaat nu bekijken of het dragen van maskers al dan niet op de schop kan voor gevaccineerde mensen of mensen die corona reeds hebben gehad.

De vaccinaties in Brazilië trekken zich momenteel op gang. Ongeveer 23,6 procent van de bevolking heeft een eerste dosis ontvangen. 10,2 procent van de mensen is volledig gevaccineerd, zo zegt het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Brazilië wil mondmaskers voor gevaccineerde mensen afschaffen”

Plaats een reactie

Delen