De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Britse coronamaatregelen worden pas volgende maand opgeheven

Niels Geerinck

De Britse premier Boris Johnson liet vandaag weten dat de Britten nog een maand langer op hun tanden moeten bijten. De huidige maatregelen zullen blijven gelden tot en met 19 juli. Dat is ruim een maand langer dan voorzien.

Boris Johnson bracht het nieuws vandaag zelf naar buiten. Normaalgesproken zouden de coronamaatregelen van tafel mogen op 21 juni. Johnson verlengde de termijn vandaag met een maand.

Nieuwe verlenging

Volgens hem ligt de nieuwe stijging in besmettingen met de “Deltavariant” aan de basis van de plotse verlenging. Indien er niet zou worden ingegrepen, zouden de ziekenhuisopnames de piek van de eerste golf kunnen gaan evenaren, zo zei hij.

Volgens Johnson zal het Verenigd-Koninkrijk nog meer inzetten op het vaccineren van mensen boven 40 jaar. Zo zal de termijn voor een tweede inenting van 12 naar 8 weken worden ingekort. Zo willen de Britse autoriteiten tegen het einde van de nieuwe aangekondigde datum 2 op 3 van alle volwassen van beide dosissen hebben voorzien.

Evaluatie

Er zal een evaluatie van de situatie plaatshebben op 28 juni. Indien de cijfers gunstig zijn, zullen er opnieuw enkele versoepelingen volgen. Mogelijk gaan dan de nachtclubs terug de deuren openen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Britse coronamaatregelen worden pas volgende maand opgeheven”

  1. “Deltavariant” ofwel de INDIA variant , geimporteerd door Paki’s die zonder restricties (en hygiene) niet konden wachten hun ontvluchtte land te bezoeken en telkens hoop ziektes importeerden. Uiteraard heeft het WHO de traumatisch naamgeving aangepast met het Griekse alfabet. Ik blijf het hardnekkig de China Plague noemen.

  2. Nog even volhouden. Nog een paar weken. Daarna: nee, toch nog even volhouden. Ondertussen af en toe wat ‘maatregelen terugschroeven’ om de mensen niet teveel op stang te jagen waarna men de vijs nog eventjes strakker kan aanspannen … totdat het gepeupel het ‘nieuwe normaal’ helemaal gewoon geworden is. Dan kan het echte werk beginnen.

Plaats een reactie

Delen