Brussels minister-president Rudi Vervoort

Uncategorized

Brussel heft mondmaskerplicht en alcoholverbod op

Wannes Neukermans

Vanaf woensdag 9 juni is er geen algemene mondmaskerplicht meer in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook het verbod op alcoholconsumptie tussen 22:00 en 05:00 in de publieke ruimte wordt opgeheven. Dat besliste de Gewestelijke Veiligheidsraad van Brussel op maandag.

De Gewestelijke Veiligheidsraad wordt voorgezeten door minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort (PS). Ook de Procureur des Konings van Brussel zetelt in de raad, samen met de voorzitters van de politiecolleges. Daarnaast zetelen ook de Korpschefs van de zes lokale politiezones die op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn gevestigd. De samenstelling ervan wordt uitgebreid met de burgemeesters van alle 19 Brusselse gemeenten.

Die raad heeft op basis van de huidige situatie en de lopende vaccinatiecampagne besloten de algemene mondmaskerplicht in het gewest af te schaffen. De Brusselse burgemeesters zullen elk voor hun gemeente beslissen waar mondmaskers nog gedragen moeten worden. Daarnaast is het vanaf woensdag opnieuw toegelaten om na 22:00 nog alcohol te consumeren in de openbare ruimte.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Brussel heft mondmaskerplicht en alcoholverbod op”

Plaats een reactie

Delen