Kristof Calvo (Photonews)

Kristof Calvo (Photonews)

Uncategorized

Calvo: “Extremen verslaan met serieus, verbindend en progressief beleid, Vivaldi kan dat”

Pieter Van Berkel

In een discussie op Twitter tussen Kamerleden Theo Francken (N-VA) en Kristof Calvo (Groen), verdedigt die laatste het progressieve, groene en links-liberale ‘Mechels model’.

N-VA-Kamerlid Theo Francken becommentarieerde donderdag de onenigheid binnen de federale regering over de benoeming van een hoofddoekdragende vrouw tot regeringscommissaris in het Insituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. De Franstalige liberalen van MR waren niet opgezet met die benoeming, terwijl premier Alexander De Croo net ontkende dat er sprake was van onenigheid.

“De MR lijkt wel de enige centrumrechtse formatie in deze linkse coalitie”, schrijft Francken op Twitter. “Open Vld volledig overboord en door de knieën voor de Groenen. Mechels model. Laat 2024 maar komen.” Francken verwijst naar de progressieve samenwerking tussen Open Vld van Bart Somers en Groen van Kristof Calvo in Mechelen.

Daarop reageerde Calvo dat hij zou tekenen voor een ‘Mechels model’ in 2024. “Extremen verslaan met serieus, verbindend en progressief beleid. Vivaldi kan dat”, zegt het Groen-Kamerlid. “Regering neemt elke dag beslissingen. De honden blaffen en de karavaan trekt verder.”

“Iedereen die niet links-progressief woke is bestempelen als extremist, veroordelen en opsluiten”, antwoordde Francken op zijn beurt. “Uw model is een boomerang. Hoop vooral dat u er de woordvoerder van zal zijn. Elke dag opnieuw.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Calvo: “Extremen verslaan met serieus, verbindend en progressief beleid, Vivaldi kan dat””

  1. Calvo is altijd voor een (totalitair) systeem geweest, waar hij (en zijn volgelingen) het alleen voor het zeggen heeft. Tijd van ALVA is voorbij. Hij beseft het alleen nog niet en heeft een eyeopener nodig.

  2. Net zoals heel de meute van Groen/Ecolo zweeft deze man in een fictieve wereld, ver van de realiteit. Een gebrek aan realiteitszin maakt een groot deel uit van het DNA van deze bende.

  3. N-VA sluit lokaal coalities af met Groen, CD&V, OVLD, SP-A (sorry vooruit) en Vlaams ook al met CD&V en OVLD. Dat heeft blijkbaar weinig te maken met ideologie en/of partijprogramma’s. Quid de politieke tweets? Gewoon spelletje plagerijen. Niets gemeend.
    Geef mij maar het politiek systeem van de VSA.

  4. Weeral een stuk onbenul die niet snapt dat hij door zijn eigen partij aan de kant werd gezet als huisvuil , is hij dan toch zo dom ? maar ja zijn vette wedde betaald door de extremisten kan hij niet missen want geen zelfrespect !! Heeft in Nederland ook zijn progressief en verbindend verhaal gaan vertellen en groen links is weggeblazen bij de verkiezingen !! In Mechelen staat zijn VZW hoog in de rode cijfers en wacht op subsidies , zoals Imam Somers ze opgesoupeerd heeft aan zijn dans school met een corrupte leidster , valt er nu waarschijnlijk niets meer te rapen !! Ik hoor van de Mechelaars een ander verhaal over hun beleid !!

Plaats een reactie

Delen