(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Chinese regering vindt dat NAVO Chinese dreiging overdrijft

Pieter Van Berkel

De Chinese Missie bij de Europese Unie beschuldigt het NAVO-bondgenootschap ervan de “Chinese dreigingstheorie te overdrijven”. Maandag waarschuwden de NAVO-leiders nog dat het land “systemische uitdagingen” biedt.

“China’s uitgesproken ambities en assertieve gedrag vormen systemische uitdagingen voor de op regels gebaseerde internationale orde en voor gebieden die relevant zijn voor de veiligheid van het bondgenootschap”, klonk het maandag in een gezamenlijke verklaring van de NAVO-leiders.

“Koudeoorlogsmentaliteit”

De Chinese regering reageert woedend op de verklaring en noemt deze “laster van China’s vreedzame ontwikkeling, een verkeerde inschatting van de internationale situatie en zijn eigen rol”. Het NAVO-standpunt getuigt volgens de Chinese Missie bij de Europese Unie van een “koudeoorlogsmentaliteit”.

“We zullen niemand een ‘systemische uitdaging’ stellen, maar als iemand ons een ‘systemische uitdaging’ wil stellen, zullen we niet onverschillig blijven”, klinkt het nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Chinese regering vindt dat NAVO Chinese dreiging overdrijft”

  1. Ze hebben nochtans hun plannen meermaals publiek gemaakt en het begint eindelijk door te dringen dat ze dit wel degelijk menen.
    Enige oplossing is productie weg halen uit China en ofwel naar Europa brengen of naar andere landen die geen bedrijging vormen (Vietnam, India, Maleisië, …)

  2. De NAVO volgt Biden in zijn haat tegen China omdat hij vreest dat ze machtiger worden dan de USA. Heeft het te maken met de schulden die de NAVO heeft aan Amerika? Zeer gevaarlijk bezig!

Plaats een reactie

Delen