Een kerk in Mauritanië (Shutterstock)

Een kerk in Mauritanië (Shutterstock)

Uncategorized

Christelijke leiders in Mauritanië op dodenlijst

Sonja Dahlmans

In het Afrikaanse land Mauritanië zou er een dodenlijst zijn waarop christelijke leiders vermeld zouden staan. De lijst is samengesteld door islamitische extremisten.

Greg Kelley van World Mission zegt dat de lijst een oproep tot oorlog is aan diegenen die het Evangelie verkondigen in het land. In feite wordt er zo groen licht gegeven door de extremisten om deze mensen te doden. Het grootste deel van Mauritanië is islamitisch, het christendom bedraagt nog niet een procent van de totale bevolking. Moslims die zich bekeren tot het christendom riskeren vervolging, vaak door hun eigen familieleden.

Het land staat op de twintigste plaats van de wereld rankingslijst van Open Doors die christenvervolging doorheen de wereld bijhoudt. Volgens de organisatie neemt de vervolging de afgelopen jaren toe. Met name vanwege de striktere naleving van de wetten die godslastering en het verlaten van de islam betreffen. Niet alleen is het illegaal om de islam te verlaten binnen Mauritanië, maar het wordt ook gezien als verraad aan de stam en de eigen familie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Christelijke leiders in Mauritanië op dodenlijst”

  1. Eigenaardig dat men dit nooit leest in de reguliere media. En het is geen alleenstaand verhaal het gebeurt zeer veel. Gatestone institute publiceert iedere maand wat hier niet mag geweten worden. Het zou kunnen polariseren.

Plaats een reactie

Delen