Brussels, Belgium - May 10 : Joachim Coens CD&V interviewen May 10, 2021 in Brussels, Belgium, 10/05/2021 ( Photo by Vincent Duterne / Photonews

Uncategorized

Coens: “De minister moet echt eens weten wat ze wil”

Wannes Neukermans

De Vlaamse regering is van plan een opdrachthouder aan te stellen. Die moet zorgen voor een integrale aanpak rond de vervuiling met PFAS rond Zwijndrecht. Bijkomende staalnames en een onderzoek moeten duidelijk maken in welke mate de omwonenden van het Amerikaanse bedrijf 3M zijn blootgesteld aan de stof, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). CD&V-voorzitter Joachim Coens is echter niet helemaal overtuigd: “De minister moet echt eens weten wat ze wil. Ten gronde , wij willen dat dit dossier #PFOS compleet uitgespit wordt. De gezondheid van de mensen staat voorop, met alle mogelijke middelen”

In de ruime omgeving van de fabriek van het Amerikaanse bedrijf 3M, zitten zeer hoge concentraties PFOS in de bodem. Die chemische stof, die tot 2002 door 3M werd geproduceerd, is moeilijk afbreekbaar en wordt in studies gelinkt aan mogelijke risico’s voor de gezondheid, zoals een verstoorde hormoonbalans en een verhoogd risico op kanker.

De Vlaamse regering zal dus nu een opdrachthouder aanstellen om dit probleem aan te pakken. Voor Joachim Coens (CD&V) is dit echter onvoldoende. Hij hoopt dan ook dat het dossier rond de vervuiling compleet uitgespit wordt. Dat meldt hij via Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Coens: “De minister moet echt eens weten wat ze wil””

  1. coens voelt de warme drek langs zijn billen lopen,hij moet zich profileren bij zijn kiezers die nog overschieten en hij schiet er weeral naast,het waren cvp-ministers die het milieu beheerden .En een groene burgemeester die wss flink gespekt werd voor zijn tolerantie

Plaats een reactie

Delen