Egbert Lachaert & Joachim Coens (Photonews)

Egbert Lachaert & Joachim Coens (Photonews)

Uncategorized

Coens en Lachaert zijn niet populair

Pieter Van Berkel

CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn Open Vld-collega Egbert Lachaert kunnen maar weinig Vlamingen bekoren, zo blijkt uit een enquête van Knack.

De online bevraging van 1.006 Belgen werd door Knack en Le Vif georganiseerd in samenwerking met onderzoeksbureau Kantar.

N-VA-voorzitter Bart De Wever is de populairste Vlaamse partijvoorzitter. 34,2 procent van de ondervraagden geeft aan op hem te kunnen stemmen. Hij wordt gevolgd door Conner Rousseau van Vooruit, met 29,8 procent, en Tom Van Grieken van Vlaams Belang, met 23,6 procent.

CD&V-voorzitter Joachim Coens en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert scoren heel wat slechter in dezelfde peiling. Slechts 11,1 procent kan zich voorstellen op Lachaert te stemmen, tegenover 10,6 procent voor Coens.

PVDA-voorzitter Peter Mertens en Groen-voorzitter Meyrem Almaci doen het iets beter dan Lachaert en Coens. Almaci roept wel het meeste weerstand op van alle voorzitters. 60 procent geeft expliciet aan niet voor haar te kunnen stemmen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Coens en Lachaert zijn niet populair”

  1. Wat Coens en Lachaert “overkomt” is de spreekwoordelijke boemerang die er onvermijdelijk zat aan te komen.
    Bij de eerstkomende verkiezingen gaan beide heren hun partij nog hardere klappen krijgen.
    Ook dat is quasi een zekerheid.

  2. En toch zullen hun partijen zich samensmijten om een megamultipolychrome regering te vormen die net meer zal halen dan de verzamelde Vlaamsgezinde partijen. Wedden voor een pintje?

  3. Lachaert en Coens hebben het kruit verschoten dat ze hadden . Lachaert met de sjoemelpoedel in zijn rangen en Coens die nog steeds niet beseft dat hij op de tenen van veel Vlamingen heeft gestaan.

  4. Dirk Seye heeft gelijk en het zal aan de kiezer liggen wat het lot van het land betreft. VB – N-VA hopelijk lijst De Decker dus Forca Flandria moet toch lukken ?

Plaats een reactie

Delen