Conner Rousseau. Foto Photonews.

Conner Rousseau. Foto Photonews.

Uncategorized

Conner Rousseau: “Ik ken niemand die wakker ligt van de hoofddoek”

/

Verontwaardiging op sociale media over enkele uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in een interview met De Zondag. Daarin stelde Rousseau dat hij niemand kent die wakker ligt van het thema van de hoofddoek. “Kom eens uit uw bubbel”, reageert Theo Francken. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert met de nodige hilariteit.

Het thema van de hoofddoek domineerde zowat de hele week het nieuws nadat Ecolo Ihsane Haouach, een vrouw met hoofddoek, voordroeg als regeringscommissaris voor het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Volgens critici is dat een inbreuk op de scheiding van kerk en staat, één van de peilers van een seculiere democratie als de onze. Maar Conner Rousseau vindt het vooral een non-thema. “Echt waar: ik ken niemand die wakker ligt van dit thema”, aldus Rousseau in De Zondag.

Op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op die uitspraak. Volgens heel wat mensen is de hoofddoek wel degelijk een thema dat veel mensen belangrijk vinden. Ook vanuit de politiek kwamen meerdere reacties op de uitspraak van Rousseau.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1401433925801627648?s=21

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




52 gedachten over “Conner Rousseau: “Ik ken niemand die wakker ligt van de hoofddoek””

  1. Ik ken persoonlijk wel wat socialisten die wakker liggen van migratie en hoofddoeken. Waarschijnlijk de top van links niet, want die rekenen in stemmetjes. Daarom staan er ook zoveel allochtonen op de lijsten van links.

  2. Dit betekent dat hij echt veraf staat van zijn basis. Als profeet zou hij zeker rekening moeten houden met zijn volgers want hij zou wel eens alleen kunnen achterblijven. Leeft duidelijk in een andere wereld en zeker niet in een socialistische.

  3. Veel Vlamingen liggen wel wakker van deze hoofddoek, maar daar hou jij geen rekening mee. Je standpunt weerspiegelt zich ook in jullie triestige verkiezingsresultaten. Misschien kan je zelf onder andere hoofddoeken gaan verkopen met je online kledinglijn. Veel mogelijkheden, naast hoofddoeken, djellaba’s,
    boerka’s, boerkini’s, kaftan’s, hijaab, enz.
    Als Sos heb je illustere voorgangers die ook niet vies waren van een centje bij te verdienen.

  4. Ik ken niemand die wakker ligt van mensen met een ‘villa’.
    zijn alle problemen hiermee dan opgelost?
    wereldvreemdheid er zijn geen pillen voor!
    de enige remedie is uit uw ‘bubbel’ komen.
    maar daar is moed voor nodig

  5. De Conner wil precies zo snel mogelijk terug naar de 10 % of zelfs nog wat minder lijkt het mij.
    Doe zo voort mateke, goe bezeg. Allé “Vooruit” achteruit met de geit.

  6. Het debat is al jaren aan de gang. De Vlaming wil geen hoofdoeken net als petten in de klas. Draag uniformen zoals in Engeland en het probleem is opgelost.
    Indien je als vreemde naar hier komt wil de Vlaming geen religieuse symbolen. Onze vrouwen moeten wel gesluierd in de Moslimlanden reizen.
    Wij willen onze cultuur handhaven en niet ingepalmd worden door de islamitische gedachte.
    Thuis doet men wat men wil maar eens buiten ben je zoals wij of anders keer je maar terug.
    Conner Rouseau kan misschien in de Islamitische hoofdstad van Europa gaan wonen nml. Brussel.

  7. Als salonsocialist heeft hij alleen maar contact met de elite, die aan de goeie kant van de geschiedenis staan. Voor mij is de hoofddoek hier in Vlaanderen vooral een teken van arrogantie.

  8. Tja…, is dat de manier waarop het debat gaat verlopen Mr. Rousseau ? Tijdens “de zevende dag” was er ook al een dame van “vooruit”, die het allemaal niet begreep. Inderdaad, kom eens uit uw bubbel, hè !!

  9. ’tJa, hij is nog jong hé. Het zijn vooral de moslimas die er van wakker liggen. Zij moeten kiezen: willen integreren in de nieuwe maatschappij of onder de druk van hun ‘oude’ maatschappij ondergeschikt blijven.

  10. beste Conner:
    u staat wel zeer ver van de man in de straat, IEDERE VLAMING stoort er zich aan en ligt er van wakker.
    Ga maar eens (anoniem)luisteren in onze Vlaamse steden en gemeenten, ge zult dan wat anders horen. En u wil ons vertegenwoordigen in de politiek?
    Waar zijn liggen uw roots hier of in de magreb.

  11. Dank u Conner, weer een paar procent stemmen erbij voor het VB.
    Ik vraag me af waarom die nog campagne moeten voeren, de trado’s doen dit wel voor hun:+)

  12. Het werven van kiesvee voor links, mag geen excuus zijn om blind te zijn voor de gevolgen van de groei van de Islam voor vrouwenrechten in ons land. Nog altijd wordt er door sommige Moslimmannen geen respect getoond voor vrouwen zonder hoofddoek. Daarvan getuigen de vele incidenten van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Moslimmannen in Brussel en andere steden. Waarom blijft men deze problematiek onder de mat schuiven? En dan durft men te beweren, dat niemand wakker ligt van de hoofddoek?

  13. Ik denk dat Conner Rousseau de voeling met de Vlaamse gemeenschap totaal heeft verloren en dat naarmate de verkiezingen naderen zijn nachten alsmaar slapelozer zullen verlopen. Wie zei weer: ” Het kan verkeren”?

  14. Zal Conner dan ook opnieuw akkoord gaan met de terugkeer van kruisbeelden in bvb assisenzalen of andere openbare plaatsen Nochtans waren het ook socialisten die ijverden voor het bannen van alle religieuze symbolen!Of wat stemmenronselarij kan doen met een partijvoorzitter!Zielige reactie Conner maar zo kennen we u nietwaar

  15. Het gaat niet alleen over de hoofddoek maar ook over het feit dat deze dame als regeringscommissaris geen gebenedijd woord Nederlands kent. Als blijk van minachting t.o.v. de Vlaamse bevolking vanwege de verantwoordelijke minister en van de dame zelf kan dat wel tellen. Dit aspect blijkt blijkbaar te verdrinken in het debat over de hoofddoek.
    Een dame met een hoofddoek als regeringscommissaris bij het Instituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen kan men vergelijken met het land Saoedi-Arabië dat voorzitter werd van de raad voor mensenrechten van de V.N.

  16. Misschien zijn het juist zijn roots die hem zo beperken of ziende blind maken. Tja, hoe kan het anders: verwekt en geboren in een rood bed, moeder zat tijdje in de senaat en vader beheert al jaren een socialistisch vakantiecentrum aan zee, dan zit je toch van kindsbeen af constant tussen gelijkgezinden en zwem je steeds in een rode vijver rond. Ja, met zo’n achtergrond is het niet zo evident om je tussen de arbeidende klasse met gemak te bewegen vooral als je gewend zijn om sneakers te dragen die meer dan 550 euro ’t paar kosten.

  17. Links heeft ons bevrijd van de bevoogding van de clerus. Dat diezelfde partijen, inclusief Groen! geen kritiek hebben op even of zelfs nog ergere conservatieve religies dan het katholicisme kan er bij mij niet in. Dat links zijn geloofwaardigheid verliest hoeft geen verbazing te wekken.

  18. Misschien nog vlug eens de sociale media consulteren, Mr Rousseau, vooral uw beste vriend en coalitiepartner deze aan banden legt en van het wakker liggen van een hoofddoek een haatmisdrijf maakt. U vindt de hoofddoek niet om van wakker te liggen, ik evenmin… toch niet deze van nonnen, maar wel de hoofddoek van Haouach gezien ze zo fundamentalistisch is dat ze vrouwen tijdens haar lezingen apart liet zitten. Naïef zijn is één ding, maar om politieke redenen het licht van de zon ontkennen, is ofwel oerdom ofwel intrinsiek slecht. Aan u de keuze.

  19. Mr Mahdi en Abou Jahjah, dat zijn nu eens de mensen om het aan te vragen zie.
    Die journalisten van bij ons, vervangen die handel. Ze zijn al veel te lang aan de journalistieke macht. Altijd dezelfde klok.
    En dat krijgen we door de strot geduwd.
    Die mogen ook eens in de straat gaan luisteren naar het volk.
    Haal ze vanachter hun arrogante bureau.

  20. Ik ken niemand die NIET wakker ligt van het hoofddoek, symbool van onderdrukking der vrouw in de islam en percipiëerbaar als “een vlag gepland op veroverd gebied”, terwijl Europa zich al eeuwen lang verdedigde tegen de islamiserig om een EUOPEEES Europa te kunnen blijven. Ken uw Europese geschiedenis en magistratuuur uit het kalifaat Mrccalen-aa-de-Dijle zullen dat niet kunnen verhinderen.

  21. Kan iemand zeggen hoeveel nieuwe Belgen ( deze met 2 nationaliteiten) op de lijsten staan van gimpy zijn partijtje? Daarbij misschien even vermelden hoeveel van deze mensen op de Payroll staan van de overheid. M.a.w. hoeveel sossen een betaalde job hebben om enkel daar te zijn. Eén euro per kop en per dag of beter gezegd mijn maand kan niet stuk.
    want na een gemengde carrière van mijn veertiende topt mijn zestigste word ik beloond met een pensioen van
    amper 1200,00 euro.

  22. Rode brusselse sabbe zegt dat een hoofddoek niet per se een signaal uit stuurt. Een swastika ( in allerlei culturen en wereldwijd zinnebeeld voor levenskracht, geluk of heiligheid ook esthetisch verantwoord verschillende architecten versierden er gebouwen mee) toch ook niet? En sabbe’s hamer en sikkel, is dat een of géén signaal? Zeggedis!

  23. connerken draagt gymnastiek slofjes van 350 euro of meer,wat zou hij zich aantrekken van zijn Vlaams kiespubliek,dat is al vervangen door moslims.Net als zoontje Tobback met zijn zeiljachtje ,ook een symbool dat de sosjes de weg kiezen van de rijken ipv het werkvolk.Sosjes zijn hypocrieten,de geschiedenis heeft het bewezen.

Plaats een reactie

Delen