(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Dader steekpartij Würzburg had vermoedelijk “islamitisch motief”

Pieter Van Berkel

Volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (CSU) had de dader van de steekpartij in Würzburg vermoedelijk een islamitisch motief.

“Er is veel dat suggereert dat het effectief om een door islamisten gemotiveerde daad zou kunnen gaan”, zegt Herrmann. In de woning van de 24-jarige Somaliër werd islamitisch propagandamateriaal gevonden. De verdacht zou volgens de minister ook gesproken hebben over “zijn bijdrage aan de jihad”.

Het onderzoek loopt nog. Op dit moment worden nog twee mobiele telefoons uitgelezen.

De verdachte verbleef legaal in Duitsland. Hij wordt beschuldigd van drievoudige moord en poging tot moord. Volgens zijn advocaat heeft hij momenteel “duidelijk psychische nood” nu hij in hechtenis zit. Hij kan mogelijk aan zelfbeschadiging doen, klinkt het.

De 24-jarige verdachte stak vrijdag verschillende mensen neer in Würzburg. De slachtoffers zijn hoofdzakelijk vrouwen. Drie mensen kwamen om. Zes liepen zware verwondingen op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Dader steekpartij Würzburg had vermoedelijk “islamitisch motief””

  1. Koran Hate Speech verzen die oproepen tot geweld tegen “ongelovigen” staan in elke Koran te lezen. Tot dusver is het gelukkig slechts een kleine minderheid die dergelijke verzen letterlijk interpreteert maar dan wel terreur pleegt zoals te Maalbeek, op Zaventem en elders in Europa.

  2. “Vermoedelijk”, “verward”,…noem het toch bij naam, noem het zoals het is: een moslimextremist. Zorg dat hij nooit meer vrijkomt en maak er een voorbeeld van hoe de westerse maatschappijen met dit soort tuig moeten omgaan. Ik zou zelfs zeggen: hou op met 2 maten en 2 gewichten en behandel hem alsof het iemand van extreem rechts zou zijn. Maar dat zal waarschijnlijk weer de huidige politieke norm zijn.

Plaats een reactie

Delen