Uncategorized

Dader wraakmoord al eerder veroordeeld wegens partnergeweld: slachtoffer kreeg dertien messteken

Kristof Luypaert

De 48-jarige Betin A. is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden voor de moord op een 52-jarige Kosovaarse man Ismet Osmanaj. De feiten gebeurden gisteren in Deurne vlak in de buurt van de school Octopus in de Waterbaan. De brutaalheid van de moord valt op: het slachtoffer is vermoord met dertien messteken. De verdachte is ook eerder veroordeeld wegens partnergeweld. Hij kreeg in 2017 een straf met uitstel gekoppeld aan probatievoorwaarden. Een daarvan was dat hij een anti-agressiecursus diende te volgen.

Het slachtoffer van 52 is de nieuwe man van de ex van de verdachte. Uit het onderzoek blijkt intussen dat de 48-jarige verdachte het slachtoffer opwachtte aan de uitgang van een lagere school aan de Waterbaan in Deurne. Zijn zoontje en dochter lopen school in De Octopus. Zijn ex-partner woont tweehonderd meter verderop. Zelf is Betin A. na hun echtscheiding verhuisd uit Antwerpen.

De 52-jarige Kosovaar zou er zijn stiefkinderen ophalen. Toen hij met de fiets aankwam is hij op straat verschillende keren met een mes gestoken. Getuigen zagen de verdachte daarna emotieloos wegwandelen in de richting van de Herentalsebaan.

De politie was snel ter plaatse en kon de veertiger in de Van Haverelei zonder problemen arresteren. Enkele getuigen waren de dader achtervolgd en hielden de politiediensten op de hoogte van zijn lokatie. Omstaanders dienden het slachtoffer de eerste zorgen toe, waarna het medisch personeel overnam. Voor het slachtoffer kon helaas geen hulp meer baten. 

Het labo kwam maandagavond ter plaatse voor het sporenonderzoek en telde maar liefst dertien mes- en steekverwondingen. Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord en hield dinsdagavond een afstapping.

De lokale recherche van Politiezone Antwerpen voert het verdere onderzoek. Voor de onderzoeksrechter heeft de man zich beroepen op zijn zwijgrecht. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Directrice Octopusschool bedroefd

De kinderen die getuige waren van de moord worden intussen extra ondersteund, aanvullend op de slachtofferhulp die hen wordt aangeboden. De directrice van De Octopus Kristine Keersmaekers reageert intussen diep bedroefd aan de krant Het Laatste Nieuws:

“Deze namiddag werd een familielid van twee van onze leerlingen neergestoken. Wij zijn uiteraard erg geschokt door dit voorval en leven mee de familie van het slachtoffer. We ondersteunen morgen en de komende periode al onze leerlingen, alsook de leerkrachten met extra veel zorg en aandacht op school. Het CLB zal morgen samen met ons team de leerlingen opvangen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Dader wraakmoord al eerder veroordeeld wegens partnergeweld: slachtoffer kreeg dertien messteken”

  1. We importeren tal van volkeren waar eerwraak bovenaan de agenda staat. Zal volgens inburgering, asielopvang, integratie en diversiteit wel “cultuur” zijn…

Plaats een reactie

Delen