Benjamin Dalle (Photonews)

Benjamin Dalle (Photonews)

Uncategorized

Dalle kijkt naar werkloosheid en ontbreken Brussels openluchtzwembad als verklaring voor Blaarmeersen

Pieter Van Berkel

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) ziet werkloosheid en het ontbreken van een Brussels openluchtzwembad als mogelijke verklaringen voor de vechtpartijen in de Gentse Blaarmeersen. Volgens partijgenoot Hendrik Bogaert moet het “toch aan iets anders liggen”.

Vlaams minister voor Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) reageerde in donderdag in Terzake op de vechtpartij in het recreatiepark Blaarmeersen, waarbij woensdag twee gewonden vielen. Net als bij eerdere incidenten in het park werden de problemen voornamelijk veroorzaakt door Brusselse jongeren met een migratieachtergrond.

Dalle noemde de feiten “degoutant” en kijkt in eerste instantie naar de Brusselse werkloosheidscijfers als mogelijke verklaring. “De werkloosheidscijfers zijn in Brussel nog altijd torenhoog”, zegt Dalle. “Een op de vier jongeren is werkloos. Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen.”

Ook het ontbreken van een Brussels openluchtzwembad is volgens de minister een pijnpunt. “Dit is een kleine groep die hard moet aangepakt worden, maar er is wel een bredere problematiek”, aldus Dalle. “We hebben daar een gezamenlijke verantwoordelijkheid in, ook in Brussel. In de hoofdstad van Europa met 1,2 miljoen inwoners, de jongste hoofdstad ook van Europa, hebben we nergens een recreatiedomein met toegang tot water. Geen openluchtzwembad. We hebben nu geïnvesteerd in een tijdelijk openluchtzwembad in Anderlecht. Dat is een kleine eerste stap, maar absoluut te weinig.”

Bogaert:“Het moet toch aan iets anders liggen”

Het West-Vlaams Kamerlid Hendrik Bogaert, nochtans een partijgenoot van Dalle, heeft echter zijn bedenkingen. “Mensen uit de streek hier hebben sinds generaties geen eigen openluchtzwembad”, schrijft hij op Twitter. “Toch slaan ze elkaar zo de kop niet in. Het moet toch ook aan iets anders liggen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

28 gedachten over “Dalle kijkt naar werkloosheid en ontbreken Brussels openluchtzwembad als verklaring voor Blaarmeersen”

  1. het duurde even maar uiteraard wordt de schuld weer afgeschoven op de maatschappij omdat werkgevers het aandurven te ‘discrimineren’ en enkel mensen aannemen met productieve kennis ipv ‘de pedofeet is groot’

  2. Minister Dalle heeft gelijk met het punt dat er veel te weinig openluchtzwemgelegenheden zijn. Niet alleen in Brussel maar ook in Antwerpen en overal in Vlaanderen. Gaat hij zijn schouders daar onder zetten om dat te verbeteren?
    Als er zo’n openluchtzwemgelegenheid in het Brussels komt dan is de kans zeer groot dat ze volledig overgenomen en geterroriseerd zal worden door diezelfde Brusselse jongeren. Het echte probleem is de mentaliteit van de jongeren. Hoe gaat de minister dat aanpakken?

  3. Is dat een reden om baldadig gedrag te verklaren? Minister Dalle is duidelijk onbekwaam en dient onmiddellijk ontheven te worden van zijn functie. Iemand die dergelijke onzin uitkraamt is daar niet op zijn plaats.

  4. Ze moeten waarschijnlijk gwn een laag IQ hebben. Dat verklaart hun werkloosheid over generaties heen. Dat verklaart hun aggressie zelfs na 26 jaar, de grens waar jongeren die fout opgevoed zijn hun anti-sociale persoonlijkheidsstoornis afwerpen. Zo lang men niet kan erkennnen dat men massaal kindergeld sluist om domme mensen zich te laten vermenigvuldigen en men ze zonder meritocratische voorwaarden kandidaat maakt om zich op onze kosten te laten vermenigvuldigen zullen slimme en kwetsbare mensen door hen geterroriseerd worden en escaleert deze situatie.

  5. Ik ben gepensioneerd. Als ik de hele dag met mijn vingers zou moeten draaien en op een zomercentrum wanorde ga scheppen, is dat dan een verzachtende omstandigheid ? Moet de politiek dan de bejaarden begeleiden naar een zinvolle oude dag ?

  6. Alles valt of staat met de opvoeding. Dergelijke “jongeren” hebben een niet-Westerse opvoeding genoten met deze gevolgen. Wordt erger en erger tot de emmer overloopt.

  7. Op school de boel verzieken, geen diploma en aardbeien plukken is te moeilijk. Dus Roemenen laten werken. 30 jaar geleden al was er herrie aan het openluchtzwembad van Sint-Niklaas. “Jongeren” kwamen van Antwerpen me de bus. Meisjes lastig vallen, schade aan de bus, er is nog niets verbeterd, integendeel steeds meer agressie.

  8. In Brussel zijn er inderdaad geen recreatiecentra.
    In Brussel is er echter wel een zeer groot koninklijk openlucht domein dat door de belastingbetaler onderhouden wordt.
    Hier is plaats genoeg voor alle mogelijke recreatieve voorzieningen zodat de Brusselse ‘jongeren’ zich dicht bij huis en in alle rust kunnen ontspannen op de hen eigen manier.
    Geert Goubert

  9. Het wordt dan hoge tijd mijnheer Dalle dat de linkse regering van Brussel werk begint te maken van jobcreatie.Ze krijgen jaarlijks miljarden toegestopt.Bij uw buur,het Vlaamse Gewest,zijn er tienduizenden vacatures in de aanbieding.Natuurlijk moeten uw poulainkes dan wel structuur in hun leven krijgen.Niet moeilijk dat uw partij elke dag dieper en dieper zakt.Tot in het stemhokje in 2024 en als het kan nog vroeger!

  10. wie heeft er in de Afspraak ,coens gehoord.Dan weet je waarom de cdv naar de 4% gaat of ze moeten hun “beweging”de nieuwe moslim partij noemen.Hun kiezers zullen met elkaar op de vuist gaan,de vld-groen-vld-spa,dat wordt een massa gevecht.De treinen uit bxl niet laten stoppen aan de Vlaamse kuststeden ,met uitzondering van oostende,die kindjes kunnen op het strand van Oostende gaan spelen,zoals L Neefs ooit zong.

  11. De Brusselse regering heeft het Richtplan van Aanleg (RPA) goedgekeurd voor het braakliggend terrein aan het Weststation. Het is daarmee ook akkoord gegaan met de vraag van de gemeente voor de komst van subtropisch waterpark. “Binnen 5 jaar hopen we dat de Molenbekenaren daarin voor het eerst een frisse duik kunnen nemen,” zegt schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (Vooruit).

  12. U vraagt ….De Brusselse regering heeft het Richtplan van Aanleg (RPA) goedgekeurd voor het braakliggend terrein aan het Weststation. Het is daarmee ook akkoord gegaan met de vraag van de gemeente voor de komst van subtropisch waterpark. “Binnen 5 jaar hopen we dat de Molenbekenaren daarin voor het eerst een frisse duik kunnen nemen,” zegt schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (Vooruit).

Plaats een reactie

Delen