‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Darya Safai (N-VA) stelt “ondemocratische” verkiezingen in Iran aan de kaak

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Darya Safai heeft zaterdag gereageerd op de verkiezingsoverwinning van Ebrahim Raisi, de nieuwe president van Iran. “In de islamitische republiek van Iran zijn de verkiezingen niet democratisch”, klinkt het. “Ayatollah Khamenei is de enige baas.”

Op een persconferentie in Teheran verklaarde Jamal Orf, voorzitter van de Nationale Verkiezingscommissie, dat Raisi “meer dan 17,8 miljoen” van de 28,6 miljoen getelde stembiljetten heeft gekregen.

“Ik feliciteer het volk met zijn keuze”, zei uittredend president Hassan Rohani in een televisietoespraak. “Mijn officiële felicitaties komen later, maar we weten wie genoeg stemmen heeft gekregen bij deze verkiezingen en wie vandaag door het volk is gekozen”, aldus de regeringsleider.

Ook de drie andere kandidaten hebben Raisi gefeliciteerd met zijn overwinning. Dat deden ze in berichten op Instagram, Twitter en de Iraanse media.

Boycot

“Een massale boycot van de verkiezingen in Iran is een overwinning voor de Iraanse bevolking en benadrukt het faillissement van het regime”, reageert N-VA-Kamerlid Darya Safai. “Volgens het regime is er maar 46 procent van de stemgerechtigden opgedaagd. Je kan er zeker van zijn dat als het regime met die cijfers naar buiten komt, het dan in werkelijkheid nog om veel minder mensen gaat.”

Volgens Safai maakt het voor de Iraniërs niet uit wie tot winnaar van de verkiezingen wordt uitgeroepen. “Er is namelijk maar 1 iemand die alle macht in handen heeft: de Opperste Leider, Ayatollah Khamenei”, benadrukt ze. “In de Islamitische Republiek van Iran zijn de verkiezingen niet democratisch. Er zijn altijd 4 marionetten die Khamenei zelf uitkiest, en waar de mensen dan zogezegd uit kunnen kiezen.”

“In tegenstelling tot sommigen in het westen, weten Iraniërs dit maar al te goed. Een boycot van deze ‘verkiezingen’ was hun antwoord op dit triestig en schrijnend schouwspel”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Darya Safai (N-VA) stelt “ondemocratische” verkiezingen in Iran aan de kaak”

  1. Met alle respect en sympathie, voor mevrouw Darya Safai, maar de verkiezingen in België en Vlaanderen zijn ook gemanipuleerd op het einde van de rit. Wij hebben hier (België) een premier, wiens partij OVLD amper 12 zetels op 150 behaalde (sic) en in Vlaanderen een minister-president (N-VA) wiens partij 35 zetels behaalde op 124. Dat is een schandalige vorm van electorale fraude. Hoort u hier iemand klagen over het corrupt politiek kiessysteem? Neen. Niet voor niets is de Vlaamse en Belgische lijfspreuk van de kiezers: Je suis Cocu mais content !

Plaats een reactie

Delen