De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

De Wever over PFOS-affaire: “Ik trek fluitend naar de onderzoekscommissie”

Anton Schelfaut

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever trekt “fluitend” naar de onderzoekscommissie over de PFOS-vervuiling op en rond de Oosterweelwerf. Dat heeft hij gezegd in een interview met Het Nieuwsblad. De Wever heeft naar eigen zeggen geen schrik om voor de commissie te verschijnen. Ook zou hij er geen enkel probleem mee hebben om daar zijn rol toe te lichten.

Volgens De Wever mag de Vlaamse regering best wat steviger communiceren over de vervuiling rond de fabriek van 3M in Zwijndrecht, ongeacht de dading. “Natuurlijk clasht dat met het rechtvaardigheidsgevoel”, zegt hij daarover. “Voor mij ook. Als je als overheid een dading moet sluiten, dan zit je in de shit. Maar om het algemeen belang te dienen, moet je die shit soms pakken. Doe je het niet, dan kost het je nog meer en is het nog schadelijker. Dat is mijn advies aan elke verantwoordelijke politicus. Own your shit.”

Een tijdelijke stopzetting van de werken aan de Oosterweelverbinding zou volgens De Wever een ramp zijn. “In de eerste plaats omdat de grond en het water daar wel gesaneerd worden”, klinkt het. De Wever meent dat de files op de Antwerpse ring ook slecht zijn voor de volksgezondheid en dat de fileproblematiek ons jaarlijks 440 miljoen euro kost.

“Ik heb een groot deel van mijn politiek leven gespendeerd aan het rechttrekken van de leefbaarheidswerken die Oosterweel zijn”, besluit hij. “Dit is al lang geen mobiliteitsproject meer. Dit gaat om openbaar vervoer, stadsvernieuwing, parken, leefbaarheid. Het grootste project van de eeuw op dat vlak.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “De Wever over PFOS-affaire: “Ik trek fluitend naar de onderzoekscommissie””

  1. en ik lees “fluitend” een diepgaan artikel over de vervangende stof die zogezegd veiliger is en reeds massaal geproduceerd wordt maar niet / gedeeltelijk getest is volgens het EU REACH-verdrag maar uiteraard reeds volop gebruikt wordt. Maw binnen 20-40 jaar herhaalt dit grapje zich. Winst 3M bedraagt jaarlijks miljarden.

  2. Typische grootspraak van De Wever. Hem treft zoals altijd geen enkele schuld. Hij ziet nooit de balk in eigen oog maar wel altijd de splinter in andermans oog. Vooraleer straffe verklaringen af te leggen zou hij beter eerst het onderzoek afwachten. Wat meer nederigheid zou hem sieren. Fluitend naar binnen maar misschien wel met de staart tussen de benen naar buiten.

  3. Ik verschiet niet dat er vervuilde grond in en rond Zwijndrecht is gevonden. Wel dat het zolang geduurd heeft. Heb tot mijn 24ste in Zwijndrecht gewoond, en s’ nachts stonk het daar altijd dat het geen naam had. Vooral als de steekvlam hoog stond, wist je dat het nu verloop van tijd ging stinken. Soms was het zelfs zo dat de tuinmeubelen zwart waren van het vuil uit de lucht. Dat enkel 3M hiervoor gezorgd heeft, geloof ik niet. Union Carbite was vroeger ook zo’n stinkfabriek. Die hebben zelfs half Zwijndrecht eens de ruiten uit geknald, na een explosie aldaar.

Plaats een reactie

Delen