Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Denemarken wil asielcentra buiten de EU om migranten te ontmoedigen

Simon Segers

De sociaaldemocratische, Deense regering wil asielcentra buiten Europa om migranten te ontmoedigen naar Denemarken te komen. Het plan zal waarschijnlijk worden goedgekeurd door het parlement.

Asielzoekers zouden een aanvraag dienen in te dienen aan de Deense grens waarna ze buiten Europa in een asielcentrum zouden moeten wonen gedurende de verwerking van hun dossier. Alleen na goedkeuring zouden zij worden toegelaten op Deens grondgebied. Het voorstel komt van premier Mette Frederiksen van de sociaaldemocratische partij, de grootste partij in Denemarken. De verwachting is dat het parlement het plan zal goedkeuren, met instemming van de rechtse partijen. Er zou op dit moment onderhandeld worden met verschillende landen, volgens Deense media zijn onder andere Egypte, Ethiopië en Eritrea mogelijkheden.

Domino-effect

Denemarken staat bekend om zijn strenge migratiebeleid. Zo treedt de regering streng op om ‘ghettovorming’ tegen te gaan en beperkt deze actief het aantal vluchtelingen dat aanwezig is in het land. Woordvoerders van de Verenigde Naties zijn niet te spreken over het voorstel: “Door dergelijke drastische en restrictieve wijzigingen aan te brengen in het Deense vluchtelingenrecht, start Denemarken een domino-effect. Andere Europese landen zullen ook de mogelijkheid verkennen om de bescherming van vluchtelingen op eigen bodem te beperken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Denemarken wil asielcentra buiten de EU om migranten te ontmoedigen”

Plaats een reactie

Delen