Vlaams Parlementslid Axel Ronse

Binnenland politiek

Drie politici lanceren Sixie: uitzendkantoor voor 60-plussers

Wannes Neukermans

Axel Ronse (N-VA), Pieter Marechal (CD&V), en Elisabeth Meuleman hebben samen een start-up opgericht. Daarmee willen ze 60-plussers die na hun loopbaan verder willen helpen, aan een baan helpen. Sixie, zo heet het bedrijf, zal voor hen tijdelijke opdrachten op maat zoeken.

Uiteraard zijn er mensen die niet willen doorwerken, maar tegelijk zijn er zovelen die hun talent en expertise nog willen gebruiken. Die groep willen we bereiken met Sixie. Wij willen 60-plussers koppelen aan bedrijven of publieke besturen die zoeken naar ervaring, kennis en tijdelijke versterking“, leggen Meuleman, Marechal en Ronse uit. Ook is HR-bedrijf Accent mee aan boord genomen.

Ronse en Meuleman zijn beide Vlaamse parlementsleden. Ronse zit in de meerderheid, Meuleman is lid van de oppositie. Marechal is schepen in Brugge. In de adviesraad zetelen onder andere ex-ceo van Unizo Karel Van Eetvelt en oud-minister Philippe Muyters (N-VA).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Drie politici lanceren Sixie: uitzendkantoor voor 60-plussers”

  1. 60 plussers die graag actief zijn /werken , hebben heus geen politieke graaiers nodig . Maar bij gebrek aan goede initiatieven komen deze drie niestnutten nog eens in de media .

  2. Allemaal politiek gezeik om in de belangstelling te komen. Sedert mijn pensionering werk ik al tien jaar verder als zelfstandige. Het enige wat je ervoor terugkrijgt zijn veel belastingen betalen en sociale bijdragen, waarvoor je zelf geen enkele return krijgt ! Pure solidariteit ! Laat die belastingdruk op dat extra inkomen maar eens narekenen, om misselijk van te worden.
    Stop met die brugpensioneringen en zet al de stempelaars verplicht aan het werk. Iemand die tot zijn zestigste heeft gewerkt gaan ze dus “aanmoedigen” om verder te werken ??? Zolang de overheid met geld blijft smijten naar diegenen die nog niets hebben bijgedragen aan de sociale zekerheid, is heel dit systeem gedoemd om ten onder te gaan en dit ten koste van onze welvaart en de pensioenen. Langer werken wordt duidelijk niet gevaloriseerd zoals Frank Vandenbroucke dat in 2011 verklaarde. Als dit het beste initiatief is dat ze kunnen nemen dan is het triestig gesteld met die politici.

  3. Hummm waarschijnlijk hebben die mensen nog nooit in de werkelijkheid gestaan. Ik kwam uit een internationaal service verlenend bedrijf met meer dan 30j beroepservaring op de teller. Na herstructurering binnen dit bedrijf wou ik als 62 jarige nog wat verder doen om zoveel mogelijk ervaringen te delen .Ik bood mijn diensten aan ,aan een KMO die ook service verleende aan zijn klanten. Zij moesten mij niet wegens te duur en ik had nog niet eens over loon gesproken!!

Plaats een reactie

Delen