Denis Ducarme (Photonews)

Denis Ducarme (Photonews)

Uncategorized

Ducarme (MR) trekt steun aan staatssecretaris en coalitiepartner Schlitz (Ecolo) in

Pieter Van Berkel

MR-Kamerlid Denis Ducarme trekt zijn principiële steun voor staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) in en zal haar voorstellen voortaan “à la carte” beoordelen.

Ducarme voelt zich niet meer gebonden door de solidariteit die traditioneel onder de regeringspartijen heerst, althans wat betreft voorstellen van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo). Dat heeft alles te maken met Schlitz’ beslissing om de hoofddoekdragende Ishane Haouach te benoemen als regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM).

In de Kamer verklaarde Ducarme woensdag dat hij zijn principiële steun aan zijn coalitiepartner intrekt. Voorstellen van Schlitz zal hij voortaan “à la carte” beoordelen, zei hij, “zoals u hebt gehandeld toen u enkele leden van de meerderheid minachtte”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Ducarme (MR) trekt steun aan staatssecretaris en coalitiepartner Schlitz (Ecolo) in”

  1. Toch zalig dat het Francofone MR nu ook inziet dat neutraliteit en hoofddoeken niet samengaan. In de privésfeer doe je wat je wil, als overheidsvertegenwoordiger niet.
    Er is in Vlaanderen ook een partij, een redelijke grote, die al lang iets in die zin verkondigt.

  2. Woonde Ducarme (MR) in Mechelen dan mocht hij nu het komen uitleggen bij de shariarechter van het Mechelse kalifaat. En daar lachen ze niet met kritiek op het islamisme. Vraag het maar aan de “vier” slachtoffers van de moslimrechtbank.

Plaats een reactie

Delen