(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Duitse regering verbiedt Hamas-vlag

Pieter Van Berkel

De Duitse regering zal vlaggen van de Palestijnse islamistische organisatie Hamas verbieden. Het besluit volgt op een reeks antisemitische incidenten op pro-Palestijnse betogingen in Duitsland.

De maatregel is een initiatief van de christendemocratische CDU, de partij van bondskanselier Angela Merkel. “Wij willen niet dat op Duits grondgebied met vlaggen van terroristische organisaties wordt gezwaaid”, zegt woordvoerder Thorsten Frei. Hamas wordt door de Europese Unie als terreurgroep beschouwd.

Coalitiepartner SPD aarzelde aanvankelijk, maar steunde het initiatief alsnog. “Ik ben erg blij dat de SPD zich bij ons initiatief heeft aangesloten”, zegt Frei.

In mei, tijdens het conflict tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, werden doorheen Duitsland synagogen aangevallen, Israëlische vlaggen verbrand en antisemitische uitlatingen gedaan. De Duitse regering wil met het verbod op Hamas-vlaggen naar eigen zeggen een signaal sturen naar Joodse burgers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Duitse regering verbiedt Hamas-vlag”

  1. De Croo zal het graag horen, binnenkort verbod op leeuwenvlaggen…
    Want inheemse bevolking zijn terroristen, die het nieuwe kiesvee terecht op hun plachten wijzen.
    Boer, let op uw ganzen!!!

Plaats een reactie

Delen