Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Europese Commissie wil Schengenlanden strenger controleren op open grenzen

Niels Geerinck

Brussel wil sterker inzetten op het controleren van Schengenlanden. Landen die tot de Schengengroep behoren moeten hun grenzen openhouden, zo klinkt het bij de Europese Commissie. Sommige bronnen sturen aan op een ‘hervorming’ van het Schengensysteem.

Het vrij verkeer van mensen en goederen staat volgens Eurocommissaris Margaritis Schinas “onder druk”. Zo refereert de Eurocommissaris naar de maatregelen die sommige Europese landen tijdens de coronapandemie namen. Van bepaalde landen werden de grenzen afgesloten of ze voerden een aantal reisbeperkingen in.

Opvoeren controles

De Europese Commissie stelt dan ook voor om spontane, onaangekondigde controles te houden. Het verslag van zo’n controle zal dan rechtstreeks worden overgemaakt aan de ministers van de betreffende lidstaten en het Europees Parlement.

De huidige Schengenzone bevat 22 EU-lidstaten en vier Europese landen. Volgens de Commissie is het “hoog tijd” dat ook Roemenië, Bulgarije en Kroatië de Schengenzone vervoegen.

Potentiële hervorming

Volgens sommige bronnen zal er een ‘hervorming’ van de Schengenzone op til zijn. Daarbij zullen er meer controles plaatshebben en kan Europa opteren voor een “gecoördineerd migratiebeleid”. Daarnaast kan door een hervorming het uitwisselen van gegevens door politiediensten sneller gebeuren. Zo zal er een ‘verbetering’ in het systeem komen waarin DNA-gegevens, vingerafdrukken en voertuigregistratie zich verzamelen.

Schinas wil met de hervormingen voorkomen dat landen op eigen houtje grenscontroles invoeren of zich afsluiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

8 gedachten over “Europese Commissie wil Schengenlanden strenger controleren op open grenzen”

  1. Ze zijn zot geworden daar in Brussel, alhoewel, nee eigenlijk niet, want we weten al vele jaren dat er nog nooit iets zinnigs is ontsnapt uit de EU-gebouwen. De Schengen grenzen open??? Toch alleen voor goederen dan! Want ze hebben zelf de eerste fase van het EU-paspoort, onder de dekmantel “coronapaspoort” erdoor gejast, waardoor een vrij verkeer van personen al niet (nooit?) meer mogelijk is. Tenzij je een virus angsthaas bent en je je hebt laten vaccineren. De “befaamde” EU open grenzen gelden dus alleen voor goederen, en, oh ja, illegalen die binnen weten te geraken.

  2. Die open grenzen dienen alleen smokkelaars, drughandelaars, illegale immigranten en andere misdadigers. Voorbeeld: mijn vrouw werd het slachtoffer van een home-jacking, de daders zijn gekend, bij verstek veroordeeld en wonen in de EU. Worden niet uitgeleverd. Ze hebben zonder enige grenscontrole een succesvolle rooftocht door de EU kunnen maken.
    En ik ben jaloers op de Britten.

  3. alleen voor goederen,personen niet.Zij die op reis gaan hebben tijd genoeg om 5 minuten te verliezen aan een controle post,we hebben het decennia moeten doen zonder problemen,het mag opnieuw ingevoerd worden,verzekering en pas tonen,.

  4. Ben ik volgens Robert ook een kanker angsthaas of een islam angsthaas? Ik denk dat de meeste mensen angst hebben om ziek te worden. Zij die dat niet zijn mogen Darwin de groetjes doen.

  5. Naïeve West-EU bevolking , dit is een pure OMVOLKING – het duistere plan ( experiment ) van de globalistische elite , uitgevoerd door hun nuttige schoothondjes => linkse idioten & EUssr !

Plaats een reactie

Delen