Evere: eerste verdachte moord op moeder (36) die met baby wandelde, vrijgelaten. Nieuwe verdachte aangehouden.

Gemeentehuis Evere. Foto WikiPedia.

Uncategorized

Evere: eerste verdachte moord op moeder (36) met baby vrijgelaten. Nieuwe verdachte blijft aangehouden

Kristof Luypaert

De man die zondagavond is opgepakt als verdachte van de dodelijke steekpartij in Evere, zal vrijgelaten worden. Dat bevestigt Willemien Baert van het Brussels Parket vanavond. Eerder al meldde RTL Info dat speurders en onderzoeksrechter de verkeerde verdachte hebben aangehouden. Intussen is wel een tweede verdachte aangehouden, die persoon verschijnt woensdag voor de raadkamer.

https://redactie.palnws.be/2021/06/man-die-vrouw-keel-over-sneed-blijft-onder-aanhoudingsmandaat/
Klik hier en herlees ook ons eerder artikel over deze zaak.

Willemien Baert: “In het kader van het lopende gerechtelijk onderzoek naar de feiten van doodslag in Evere op 30 mei 2021 kan het parket van Brussel het volgende bevestigen: Op 31 mei 2021 is een verdachte door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld en onder aanhoudingsmandaat geplaatst op grond van ernstige aanwijzingen van schuld die op dat ogenblik voorhanden waren. Zijn aanhouding werd op 4 juni verlengd door de raadkamer.”

Woensdag heeft de onderzoeksrechter dan ook beslist het aanhoudingsmandaat voor de eerste verdachte op te heffen en hem vrij te laten. Uit het onderzoek is gebleken dat de eerste aanwijzingen van schuld ten aanzien van deze verdachte niet zijn bevestigd konden. Er is dan ook geen reden om betrokkene als verdachte te beschouwen.

Vrijdag 4 juni 2021 is wel een andere persoon in verdenking gesteld en onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens doodslag. De raadkamer heeft vandaag zijn aanhouding verlengd. In het belang van het verdere onderzoek zal het parket geen bijkomende informatie geven.

36-jarige moeder de keel overgesneden

Onder bijzonder gruwelijke omstandigheden is vorige maand een jonge moeder van 36 op straat de keel over gesneden. Dat gebeurde terwijl ze met haar baby wandelde op straat. Noch dezelfde avond is een 21-jarige man gearresteerd en door de onderzoeksrechter aangehouden.

De eerste verdachte, die op het eerste zicht geen enkele band had met het slachtoffer bleef intussen via zijn advocaat zijn onschuld uitschreeuwen. RTL info bracht aan het licht dat de speurders zich wellicht vergist hebben.

De verdachte die geen vaste verblijfplaats heeft zou een mentale achterstand hebben. Speurders troffen de man aan in de buurt van het plaats delict. Hij was in het bezit van drie scharen op zak. Op één ervan zijn bloedsporen aangetroffen.

DNA-onderzoek toonde aan dat het bloed niet overeenkomt met het DNA van het slachtoffer. Maar ook dat de verdachte andere kleren droeg dan dewelke getuigen wekte al twijfels.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Evere: eerste verdachte moord op moeder (36) met baby vrijgelaten. Nieuwe verdachte blijft aangehouden”

Plaats een reactie

Delen