Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Exhibitionist met uitgebreid strafblad randt meisje (11) aan

Wijnand Meeus

Een man uit Turnhout achtervolgde een 11-jarig meisje op de fiets naar huis nadat hij voor haar ogen masturbeerde en haar aandrong ‘ook eens te voelen’. Het meisje kon de exhibitionist afschudden door een fietspad in te slaan. Waar de man met de auto niet kon volgen. “We mogen er niet aan denken wat er was gebeurd als ze geen fietspaadje had kunnen invluchten”, getuigen de ouders van het slachtoffer. De man is al in bezit van een uitgebreid strafblad in verband met zedenfeiten.

Het incident deed zich voor op 6 oktober 2020. Het gebeurde op de terugweg van school. Op de Oudebaan in Vosselaar werd ze tegengehouden door de exhibitionist. “Hij liet zijn broek zakken en begon zijn geslachtsdeel te masseren”, vertelt Jef Peeters, advocaat van het meisje haarouders. “Hij vroeg aan haar of ze ook eens wilde voelen. Tot drie keer toe heeft hij haar achtervolgd met zijn auto.”

“Ze heeft gelukkig de nummerplaat kunnen memoriseren”, vervolgt de openbaar aanklager Catherine Dederen. “De beklaagde kon in zijn woning in Turnhout worden aangetroffen en geïdentificeerd. Hij gaf de feiten toe. Hij deed het naar eigen zeggen omdat hij in een diepe put was geraakt nadat er een week eerder een einde was gekomen aan zijn relatie.”

Tijdens een huiszoeking werden daarnaast ook nog 172 foto’s en verschillende video’s van kinderporno teruggevonden. De meisjes op de beelden waren tussen 4 en 15 jaar oud. De openbare aanklager vraagt een lichte voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar voor de 64-jarige J.M. Al werd de man al driemaal eerder veroordeeld voor zedefeiten. In 1993, 1997 en 2011 toonde hij zijn geslachtsdelen ook al aan tienermeisjes waar hij daarna voor werd veroordeeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Exhibitionist met uitgebreid strafblad randt meisje (11) aan”

  1. “een lichte voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar”. Heeft men nog steeds niet door dat dergelijke figuren altijd hervallen in oude, slechte gewoontes.
    De openbare aanklager komt wellicht van een andere planeet. 🙁

Plaats een reactie

Delen