Vriendin Jürgen Conings geblokkeerd. Foto Nieuwsblad.

Vriendin Jürgen Conings geblokkeerd. Foto Nieuwsblad.

Uncategorized

Facebook blokkeert vriendin Jürgen Conings omdat ze overlijdensbericht deelt, maar excuseert zich nu

/

Facebook heeft zich geëxcuseerd voor het blokkeren van het account van de vriendin van Jürgen Conings. Haar account werd geblokkeerd nadat ze een overlijdensbericht van Conings deelde, waarmee ze volgens Facebook de richtlijnen had geschonden. Daar komt de techgigant nu dus op terug.

Enkele dagen nadat raakte dat Jürgen Conings overleden was, deelde zijn vriendin het overlijdensbericht van Jürgen op Facebook. Tot haar eigen verbazing kreeg ze even later de melding dat haar account voor 30 dagen geblokkeerd werd. “Content, groepen of pagina’s die terroristen prijzen of steunen, zoals Jürgen C., zijn niet toegestaan op Facebook”, klonk het in een verklaring aan Belga.

Het feit dat de vriendin van Jürgen Conings geblokkeerd werd voor het delen van een overlijdensbericht van haar vriend, zorgde voor veel onbegrip en het overlijdensbericht werd als protest massaal gedeeld. Facebook ziet nu in dat het een fout heeft gemaakt. Een dag na de blokkering heeft Facebook het account van Jürgen’s vriendin alweer gedeblokkeerd.

“Het bericht is inmiddels hersteld. We bieden onze oprechte excuses aan voor de eventuele woede die deze verwijdering mogelijk heeft veroorzaakt“, klinkt het bij Facebook.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Facebook blokkeert vriendin Jürgen Conings omdat ze overlijdensbericht deelt, maar excuseert zich nu”

  1. Dit vraag ik mij ook af, wie rapporteert aan facebook. Alles volgen kunnen ze zelf niet. Of kan iedereen rapporteren. Ik geloof dat bepaalde groepen daar een hoofdbezigheid van maken. Moest dit zo zijn, dan is het hoog tijd om ze van hetzelfde laken een broek te geven, want dit mes snijdt langs twee kanten.

  2. Ik vraag mij af ik werd geblokkeerd om een fout in de zinsbouw,op een reactie over Melania Trump (je moest ze) zijn bij de presidentsverkiezingen verkiezingen, die mevr. Nam dat op zich,en ik werd prompt voor 3 dagen geblokkeerd,ik probeerde dat recht te zetten bij FB en dat lukte me niet.Ook niet meer bij die mevr.die had mij geblokkeerd ondertussen..

  3. 7 dagen, 3dagen..
    Mijn account werd voor de 4de keer op 5maand 30dagen geblokkeerd, vrienden hun account werd gewoon zonder enige uitleg gewoon van fb gehaald..zelfs een nieuwe aanmaken lukt niet..
    Dit omdat wij Jürgen van in het begin steunen, net zoals da welle het allemaal hebbe gehad wat die corona-maatregelen betreft, de grootste hoax en grootste doofpot affaire in jaren!
    Het was of is hem trouwens niet om het “virus” te doen maar wel om het vaccin!

Plaats een reactie

Delen