(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Francken kritisch voor politieoptreden bij bezetting DVZ door activisten

Pieter Van Berkel

N-VA-Kamerlid Theo Francken is kritisch voor het optreden van de Brusselse politie bij de bezetting van het gebouw van Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Daarbij werd niemand aangehouden.

Dinsdag bezette een groep actievoerders gedurende enkele uren het gebouw van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) op de Pachecolaan in Brussel. Daarbij eisten ze de regularisatie van hongerstakende illegale immigranten en vroegen ze een ontmoeting met Freddy Roosemont, directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De oproerpolitie blokkeerde de ingang van het gebouw en begonnen onderhandelingen met de bezetters, die op de grond gingen liggen. Die lagen met de armen in elkaar gekruist op de grond. Binnenin het gebouw zaten 38 mensen. Zij vertrokken na identificatie op vrijwillige basis. Buiten aan het gebouw stonden enkele tientallen betogers, en ook zij zijn uiteindelijk zonder tussenkomst van de ordediensten weggegaan. Er werd niemand aangehouden.

“Extreemlinkse activisten hebben zich vastgeketend en zijn het gebouw van Binnenlandse Zaken, een autoriteitsdepartement, binnengedrongen”, zegt Francken. “Compleet onaanvaardbaar. Maar wat deed de politie van Brussel, op instigatie van PS-burgemeester Close? Niets. Ze lieten iedereen ongemoeid. Ze schreven enkele namen op en ze hoopten dat iedereen stilletjes zou vertrekken. Wat zeggen de activisten? Wij komen terug. Natuurlijk, als je niet optreedt. Dan komen ze terug. Hier moet duidelijk paal en perk aan gesteld worden. Maar dat doet men niet. Ook de regering zweeg in alle talen. Compleet onaanvaardbaar.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Francken kritisch voor politieoptreden bij bezetting DVZ door activisten”

  1. Laat het eens door Vb militanten gebeuren, de dag zelf opgepakt, onderzoekrechter aangesteld, rechtszaak begonnen, en zwaar vonnis uitgesproken. 2 maten en 2 gewichten, maar allochtoon zijn en economisch vluchteling…alles mag en alles kan.

Plaats een reactie

Delen