Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Franse restaurantuitbater schiet op tafelschuimers

Wijnand Meeus

Een restaurantuitbuiter uit Roussillon in het zuidoosten van Frankrijk is aangeklaagd voor dubbele poging tot moord. De 55-jarige man schoot zondagavond met een jachtgeweer op twee van zijn klanten nadat deze zijn zaak verlieten zonder hun rekening van twee glazen bier te betalen. Een van de twee slachtoffers werd zo ernstig geraakt dat zijn arm geamputeerd werd.

Zondagavond ontstond het conflict tussen de twee mannen en de restaurantuitbater nadat de twee weigerden hun rekening te betalen. Nadat het restaurant sloot werd de ruzie verder gezet op een aanpalend terrein. Het conflict escaleerde waarna de uitbater greep naar zijn jachtgeweer. Vervolgens opende hij het vuur op de twee klanten. Hij raakte de linkerarm van een van de slachtoffers dewelke zo ernstig verwond was waardoor de arm in het ziekenhuis van Grenoble werd geamputeerd. Zijn vriend liep enkele lichte verwondingen op.

De uitbater gaf zich maandagochtend aan op het politiekantoor. Daar wilde hij een verklaring afleggen van de feiten. Zelf zegt hij voorheen waarschuwingsschoten te hebben afgevuurd, maar op bewakingscamera’s is te zien dat dat niet het geval was. De man kreeg daarom woensdagavond de aanklachten tweevoudige poging tot moord tegen zich te horen. Hij zit in hechtenis en is overgebracht naar de gevangenis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Franse restaurantuitbater schiet op tafelschuimers”

Plaats een reactie

Delen