ANTWERPEN, BELGIUM - SEPTEMBER 4 : The first week of school the students take their busses on September 04, 2020 in Antwerpen, Belgium, 4/09/2020 ( Photo by Bert Van Den Broucke / Photonews

Uncategorized

Geen dashcams bij De Lijn: “Liever doofpot dan veilig openbaar vervoer”

Wannes Neukermans

Steeds meer chauffeurs van De Lijn installeren zelf een dashcam om zich te beschermen tegen agressie en geweld. Dat wordt nu echter verboden door De Lijn. Vlaams Belang vindt dit schandalig, en vindt zulke camera’s een belangrijk wapen tegen alsmaar meer agressie op het openbaar vervoer.

Vervoersmaatschappij De Lijn denkt dat een camera tot afleiding zou kunnen zorgen voor de chauffeur. Daarom zijn die enkel toegelaten tijdens opleidingen. Volgens het Vlaams Belang kan De Lijn haar personeel onvoldoende beschermen. Camera’s in de bus werken vaak niet, en indien ze werken is het vaak zeer moeilijk om de beelden te verkrijgen.

Liever doofpotoperatie over het toenemend aantal gevallen van agressie, dan een veilig openbaar vervoer.  Het gebruik van dashcams moet kunnen.  Het kan niet dat de chauffeur hier de dupe van wordt, en elke dag met knikkende knieën aan zijn rit begint!“, reageert Vlaams Belang-Kamerlid Filip Dewinter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Geen dashcams bij De Lijn: “Liever doofpot dan veilig openbaar vervoer””

  1. Hier in Antwerpen betalen vele mensen niet op het openbaar vervoer. Men durft blijkbaar geen controles uitvoeren, of men vindt het de moeite niet? Ze hebben het nochtans heel erg nodig. Den onnozelaar betaalt. En al de rest profiteert ervan. Zwakke bedrijven, zwakke organisaties, zwak beleid. Of is fatsoenlijk zijn zwak?

Plaats een reactie

Delen